Translate

четвъртък, 7 февруари 2019 г.

Състезателят на ENEKOD - Григор Григоров връща България в европейските рали серии


Пилотът е единственият българин, който ще се състезава в “Джуниър ERC тази година

Предстоящият сезон се очертава силен за един от безспорно най-добрите рали състезатели у нас -Григор Григоров е първият българин, който се регистрира за участие в Джуниър ERC шампионата през 2019 г. Така 24-годишният пилот прекъсна дългогодишната пауза за страната ни в един от най-големите международни шампионати и няма търпение да се включи в шампионата.
Състезателят на ENEKOD ще участва със своя състезателен автомобил PEUGEOT 208 R2 и отново ще бъде с екипа си Grigorov Racing Team.
По думите на Григор именно Джуниър ERC шампионата е правилният път към голямата сцена и до този момент се е стигнало с неоценимата подкрепа на дългогодишния му генерален спонсор ENEKOD и Нели Беширова, които са повярвали в таланта му и остават с него през новия сезон.
По повод предстоящата надпревара той коментира:
-Не е тайна, че всеки пилот се състезава с желанието да спечели, но тъй като това е изцяло ново предизвикателство за мен, трябва да бъда честен  към себе си и към екипа си - затова ще си поставим реалистични цели, които ще следваме през цялата година. За този сезон основната ни цел е да влезем в шампионата и да покажем стабилно, сигурно темпо, като при всеки покрит пробег, ще се стараем да подобряваме цялостното си представяне и ще натрупаме безценен опит и впечатления за сезон 2020.
Участието в този шампионат е само една стъпка от дългосрочните амбиции на Григор да заеме водеща позиция в Световния рали шампионат.




Няма коментари:

Публикуване на коментар