Translate

сряда, 13 февруари 2019 г.

Кои са терапиите за перфектна визия на лицата от екрана


Дерматологът на звездите представя най-ефективните процедури за съвършена кожа

Д-р Мария Тончева
За да си осигурите свежа, гладка и еластична кожа, без пигментации и разширени пори, дерматолозите препоръчват различни процедури. Но кои са те според д-р Мария Тончева, дерматолог и магистър по естетична медицина от Университета в Ница, международен лектор и тренер по миниинвазивни процедури? Сред нейните VIP пациенти са водещите Десислава Стоянова, Марияна Векилска и Гергана Малкоданска, които се доверяват на нейното експертно мнение и професионализъм. Сред топ ефективни процедури в момента са  мезо-пил терапията, ускорената автоложна тъканна регенерация (патентован метод) и биорегенеративен филър.
Д-р Тoнчева има дългогодишна практика на Харли Стрийт в Централен Лондон, улицата популярна като Уолстрийт на естетиката и красотата. Наскоро българският дерматолог патентова свой метод за запазване на младостта, заради който лети всяка седмица до Острова, за да обучава лекари.
Ревитализация на кожата в дълбочина
Свежото и младежко излъчване зависи предимно от два фактора, отразяващи състоянието на кожата – гладкият и без несъвършенства тургур на повърхността и количеството и състоянието на колагена под повърхностния слой. Mesopeel е комплексен подход, изграден върху класическата схема пилинг и мезотерапия. Перфектното им съчетание води до стимулиране на синтеза на нов еластин и колаген, отговорни за по-здрава, блестяща и сияйна кожа. Химическият пилинг е необходима и задължителна базова процедура. Тъй като регенеративните процеси се стимулират отвътре навън, отстраняването на мъртвия рогов слой е особено важно. С напредване на възрастта, подобно на забавянето на всички обмени процеси в организма,  функцията на кожата да се самоизлющва се забавя, в следствие на което тя постепенно загрубява, изгубва блясъка и свежестта си. От пилинг се нуждаят всички, и особено кожа с хиперпигментация, бръчки или омазняване. Лекият пилинг Light Peel може да се прави целогодишно, без притеснение от повишаване на чувствителността на кожата към слънчеви лъчи и появата на пигментации. Резултатът е видим  още от първата процедура, тенът се избистря и придобива свеж и сияен вид. Но това не е достатъчно, за да накараме кожата да се регенерира в дълбочина. За да предотвратим преждевременното стареене се нуждаем от мезотерапия, хит процедура в областта на естетичната медицина и дерматология. Тя продължава да е истинска революция в областта, тъй като доставя активни съставки директно и дълбочина. Подобрява качеството на кожата при вече видими промени, свързани с преждевременното стареене и забавя дегенеративните процеси, протичащи в дълбоките слоеве на кожата. С мезотерапията се цели ревитализация на лицето, оформянето на овала и повишаване на еластичността, плътността и тонуса на кожата. За Златен стандарт в естетичната медицина е обявена патентованата формула на NCTF 135, включваща  59 активни съставки с биологичен произход и хиалуронова киселина. Всички компоненти са в съвършено съотношение помежду си, за да балансират успешно биологичните процеси и микроциркулацията, стимулирайки метаболизма на клетъчно ниво. А резултатът е естествено увеличени запаси на колаген, еластин и хиалуронова киселина в кожата. NCTF 135 може да се прилага на лице, шия, деколте, ръце, както и върху кожата на скалпа при косопад.
Биофилър от собствени кръвни клетки забавя стареенето
На сцената или на екрана, кожата на популярните лица трябва винаги да изглежда възхитително. Известните също могат да се събудят с пъпки или фини линии. И когато някоя звезда спешно се нуждае от корекция, изпраща SOS съобщение на дерматолога си.
Изключителен интерес, не само сред родните знаменитости, но и на световния червен килим, предизвиква терапията със собствена кръвна плазма, но тя не успява да възстанови изгубения обем на лицето. След задълбочено 10-годишно изучаване д-р Тончева усъвършенства метода и го патентова под името „Ускорена автоложна тъканна регенерация“ (Accelerated Autologous Tissue Regeneration). Терапията е алтернатива на хиалуроновите филъри и съчетава биостимулация на стволови клетки чрез растежни фактори (съдържащи се в тромбоцитите) и фибрин. Ефектът от този персонализиран биофилър е двоен – освен че запълва гънките и хлътванията, забавя процесите на стареене, като форсира фиброгенезата и синтеза на собствена хиалуронова киселина. Така тъканите сами се възстановяват по естествен начин, а кожата изглежда стегната, свежа, плътна и хидратирана. Иновативният
Десислава Стоянова
биофилър се възприема идеално от организма и не предизвиква странични реакции. Процедурата се прилага на три сесии с интервал от четири седмици, а ефектът трае около година и половина. Изключително ефективна е при лечение на акне, розацея и косопад и тъй като процедурата е супер-естествена, може да се комбинира с други филъри и анти-ейдж процедури.
Все пак дерматологът напомня, че красотата се крие в индивидуалността, свежестта и неповторимостта на всяко отделно лице. Процедурите трябва да бъдат съобразени според конкретните нужди, да се адаптират и съчетаят при необходимост, като се търси не само удовлетворение от очакванията на пациента, а преди всичко да се запази и подчертае индивидуалността му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар