Translate

сряда, 13 февруари 2019 г.

Предприемач превърна неработещ керамичен завод в лидер на Балканите


Керамичният завод в Мирково, който сред лидерите на Балканите, е финалист в престижните награди Balkan Business Awards 2019.Златните статуетки, които ще отличат най-значимите постижения в бизнеса на Балканския полуостров, ще бъдат връчени на 5 март 2019 г. в столицата.
Производствената база е с площ над 80 000 кв.м., на която е разположен действащ завод за керамични изделия. В процес на пуск е нова технологична линия, от най-съвременен тип. За нейното проектиране е събран екип от най-добрите специалисти в Европа, България и Турция. 
Заводът е собственост на фирмата “Пролайф Технолоджи” ЕООД, която е регистрирана през V.1993 г. и закупува неработещата керамична фабрика в с. Мирково. След 4 месечен период на ремонтни и възстановителни работи, през септември 1993 г. производството на тухли е възстановено. Този завод е първия частен след промените през 1989 г. Фабриката работи с персонал от около 60 души непрекъснато по десет месеца годишно. 
През периода 2001-2002 г във фабриката е проведена мащабна реконструкция на глиноподготовката на стойност над 350 000 лева със собствени средства, което рязко подобрява качеството. Бурното развитие на строителството от преди кризата и недостатъчният капацитет на българските заводи доведе до внос на повече тухли от произвежданите в България. 
Фирмата в своята дейност е осъществявала проучване на нови находища на глини и усъвършенстване на технологичните процеси в действащата фабрика и увеличаване на капацитета. Логично развитие на тези процеси е и проектът за изграждане на нова технологична линия от съвременен тип. 
От 2010 г. собственикът Димитър Георов е председател на Съюза на керамиците.  Носител е на множество награди за професионализъм и заслуги.
Наградите Balkan Business Awards 2018 ще отбележат най-значимите постижения в бизнеса у нас и на Балканите, допринесли за устойчивото развитие на тези региони. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар