Translate

четвъртък, 7 февруари 2019 г.

Спектакли от програмата на ДНК обраха всички номинации „ИКАР“ за съвременен танц и пърформанс


И трите номинации ИКАР в категория „Съвременен танц и пърформанс“, излъчени от Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства тази година, отидоха за спектакли от програмата на ДНК-Съвременен танц и пърформанс. Александар Георгиев-Аце и Дарио Баррето Дамас  получиха номинация за „Moonlight“. Ива Свещарова и Вили Прагер са номинирани  за „Произведени за щастие“, а Ива Свещарова и за „Съвършено розово”.
Зад проекта „Произведени за щастие“ стоят екипите на Б brain С store П project, ДНК и НДК. „Moonlight”, с предстояща премиера на 20 и 21 февруари в ДНК, е копродукция на Гараж – колективна платформа за независими артисти и Локомотива – Център за нови инициативи в областта на изкуството и културата, Македония. Третият номиниран спектакъл – „Съвършено розово“, който може да гледате на 14 февруари, е на Ива Свещарова, Информбюро, ДНК и Национален дворец на културата.
С номинациите „ИКАР“ бе оповестена и официалната дата – 18 март, на която ще бъде открит Софийски театрален салон с документалния спектакъл „Апарт“ в новооткритата сцена „Backstage” на Театър Азарян. Театърът ще бъде домакин и на част от представленията в Салона.
„Национален дворец на културата продължава да отстоява това Театър Азарян да бъде отворена сцена, която да привлича млади таланти, млади режисьори, артисти и интересни постановки. Мисля, че се справяме все по-добре“, отбеляза Борислав Велков – председател на Съвета на директорите. Той подчерта важността на екипната работа на всички в театъра и благодари на партньорите в лицето на Съюза на арстистите в България, на Столична община, както и на принципала на НДК в лицето на Министерство на културата. 
През месец март в Театър Азарян ще гостуват четири извънстолични трупи, част от програмата на Софийски театрален салон. На 11 март публиката ще гледа спектакъла „Хронолог“ на Видински куклен театър, който получи номинация „ИКАР“ в категория „Куклен спектакъл“; на 13 март – „Принцеса Турандот“ на Драматичен театър Благоевград с номинация за „Авторска музика (Пламен Мирчев-Мирона); на 16 март – „Наемателят“ на Драматичен театър Пловдив с номинация „ИКАР“ в категория „Авторска музика“ (Милен Апостолов) и на 19 март – „Нирвана“ на Драматичен театър Шумен, който има три номинации „ИКАР“ в категории „Дебют“ (Ирина Митева за ролята на Жената и Максима Боева за режисура) и „Сценография“ (Борис Далчев).

Няма коментари:

Публикуване на коментар