сряда, 13 февруари 2019 г.

Доброволци и младежи от БМЧК стартират информационна кампания как да се обичаме безопасно


Инициативата е по повод 14-ти февруари, Деня на влюбените

За поредна година Българският Младежки Червен кръст (БМЧК) избира оригинален начин да отбележи празника на Св. Валентин, като запознае подрастващите в цялата страна с опасностите на сексуално-рисковото поведение.
В София на 14-ти февруари от 14:00 ч. до 18:00 ч. в градинката пред Народния театър, в специално обособен пункт, желаещите да станат част от инициативата, могат да се включат в игрите „Презерватилов“ и „Lovebox“ или да спечелят атрактивни награди от „Колелото на късмета“. Работилницата за валентинки пък е мястото, където всеки може да даде воля на своята креативност и да зарадва любимия човек. Подробна информация относно различните дейности на младежката червенокръстка организация ще бъде предоставена по време на т.нар. “Бързи срещи с БМЧК”.
През целия ден в редица столични училища ще бъдат раздавани брошури и информационни материали, чиято цел е да се повиши здравната култура на младежите, особено по въпросите на полово предаваните инфекции.
Образователни игри и анкети, придружени с информационни материали ще бъдат качени и на страниците на БМЧК - София във Facebook (https://www.facebook.com/BulgarianRedCrossYouthSofia/) и Instagram (@brcysofia)
Официален партньор на БМЧК е българският офис на международната медицинска компания за сексуално здраве ТУКСИДО България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар