Translate

петък, 22 февруари 2019 г.

Туристически комплекс „Старата ковачница“ е сред финалистите за Balkan Business Awards 2019


Балканските Оскари отличават развитието на социално образователните проекти в петото издание на престижните награди Balkan Business Awards 2019.
Сред финалистите за златните статуетки е Туристически комплекс „Старата ковачница“, съобщават организаторите от VIP Communication PR.    
Той се намира в Западна България - в живописното селце Згурово, област Кюстендил, на около 90 км. от София. Сред китната овощна градина на комплекса са изградени три къщи – „РАБОТИЛНИЦАТА НА ДЯДО“, „КУХНЯТА НА БАБА“ и „ОДАЯТА НА МОМАТА“. Самите те са построени през 19 век. и са били средище на занаятчии. Те са вдъхновили пресъздаването на автентичната ковачница, такава каквато е била. В „Старата ковачница“ огънят е истински, носи се аромат на черешов цвят, а момите са излезли от картините на Владимир Димитров – Майстора. В КУХНЯТА НА БАБА посреща истинска Баба, за да покаже как се бие масло и гостите сами да си направят обяда – баница с айран. А в РАБОТИЛНИЦАТА НА ДЯДО истински Дядо показва селските си сечива, които му помагат да копае градината, да орязва дърветата, да цепи дърва, да коси тревата... Той разказва свидни спомени, като пренася гостите във времето. В съседство е ОДАЯТА НА МОМАТА - за бъдещите стопанки - представят тукашните носии и чеиза, които си приготвят за сватбата.
Сръчно втъкават българската шевица в дрехите, чергите, губерите, за да светят цветовете като слънце и да разказват чудновати предания.
Всяка къща е с по 2 етажа, разполага с механа – трапезария на приземния етаж, оборудвана с камина и кухненска посуда, горните етажи са с по три спални и общ санитарен възел с баня, локално парно и бойлер. Комплексът е подходящ и за семейства, които искат да усетят спокойствието и тишината на село. Допълнителни удобства, които предлага центърът са удобен паркинг, тревно волейболно игрище, 2 барбекюта и автентична фурна. А в самия комплекс се намира и малък храм.

Няма коментари:

Публикуване на коментар