Translate

сряда, 16 януари 2019 г.

Новите роботи на LG улесняват ежедневната дейност


По време на изложението CES 2019 в Лас Вегас LG Electronics (LG) представи
нова версия на своя робот CLOi SuitBot, който може да се прикачи и на практика да се носи от човешко тяло. CLOi SuitBot подсилва долната част на тялото, като редуцира стреса при вдигане и носене на тежки предмети, а подобрените версии на CLOi роботите PorterBot, ServeBot и CartBot, демонстрират още по-голяма ефективност благодарение на продължителните разработки на LG в областта на изкуствения интелект и роботиката.
Подобреният CLOi SuitBot на LG, представен за първи път през есента в Берлин, поддържа кръста и увеличава мускулната сила, за да намали риска от нараняване и натрупване на умора при физическо натоварване. SuitBot увеличава гъвкавостта на използващите го. Роботът може да функционира 4 часа с едно зареждане и се зарежда само за час.
Първо представени на изложението CES през 2018, PorterBot, ServeBot и CartBot са с дизайн, подходящ за различни обществени пространства – летища, хотели, супермаркети и молове. Те подпомагат потребителите, като могат да пренасят багаж, да доставят храна или да носят покупки. Новите CLOi роботи на LG са разработени със самостоятелни навигационни системи, както и системи за връзка, които им позволяват да се свързват с различни механизми, като например автоматични врати и асансьори. Използвайки технологии за изкуствен интелект, LG CLOi роботите постоянно анализират поведението на потребителите и подобряват своята ефективност. Роботите CLOi разполагат с тъч скрийн и функция за разпознаване на гласове, което позволява естествена комуникация с потребителите, а също така им помага за извършването на по-комплексни задачи, като отговаряне на въпроси и извършване на плащания. Тези интелигентни роботи са проектирани да работят самостоятелно, успявайки сами да достигнат до мястото, където да се заредят, когато батерията им намалява. След като са напълно заредени, те се връщат към предварително зададените им задачи, като съответно си правят и диагностика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар