Translate

четвъртък, 31 януари 2019 г.

Състезател от Сърбия е победител в трети кръг на CodeIT


Душко Обрадович, състезател от Република Сърбия, е победител в трети кръг на конкурса по програмиране CodeIT. На второ място е Алекса Плавич също от Сърбия, а трети е Мартин Копчев от България.  В кръга за първи път се включиха състезатели от Южна Африка, Китай, Швеция, Армения, Украйна, Хърватия.
Следващият кръг на състезанието е от типа СПРИНТ и ще се проведе на 23 февруари (събота). Кръговете тип 'СПРИНТ' са кратки (3-5 часа) и съдържат няколко състезателни задачи с оптимално решение от алгоритмичен характер. Този вид кръгове се състоят от нефиксиран брой задачи, като част от тях са предназначени само за младежи (8-ми клас или по-малки) и не се вземат предвид в общото класиране. 
Международният конкурс по програмиране CodeIT е една от най-дългосрочните инициативи на софтуерна компания Мусала Софт (www.musala.com). Състезанието е част от политиката за корпоративна социална отговорност на компанията и стратегията за насърчаване и създаване на възможност за изява на всички с интереси в областта на алгоритмите, програмирането и информационните технологии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар