Translate

сряда, 30 януари 2019 г.

Джони Деп е в Белград за снимките на „Минимата“


Настаниха холивудската звезда в луксозен пентхаус

Джони Деп кацна изненадващо на летището в Белград, а до последно визитата му е била пазена в пълна тайна. Актьорът пристигна в Сърбия за снимките на филма „Минимата“, където играе в главната роля. Шефът на филмовата къща „Work in Progress Александър Тадич, който е един от продуцентите на лентата, заяви, че Джони ще остане в сръбската столица точно шест седмици.
Първата клапа на драмата бе дадена в Япония в края на миналата година. Режисьор е Андрю Левитас, а сценарият е дело на Дейвид К.Кеслър, по едноименната книга на Айлийн Миоко Смит. Джони Деп ще влезе в кожата на прочутия фотограф Юджийн Смит. Той се прочува със серия снимки по време на Втората световна война. През 70-те години заминава за Япония по поръчка на списание Life. Там документира разрастващата се епидемия в залива Минимата. Ограничен живак, изхвърлян в морето от местната фабрика, е причина за смъртта на много хора и животни. Правителството остава безучастно въпреки огромната трагедия. Наследниците на жертвите завеждат дело срещу корпорацията, което завършва с изплащане на едно от най-големите обезщетения на всички времена. И до днес болните продължават да търсят своите права в съда.
Актьорът е настанен в луксозен пентхаус, в петзвездния белградски хотел „Метропол, със самостоятелен/специален вход в комплекса, който се намира в паркинга на хотела. Пентхаусът е на две нива с прекрасен изглед към центъра на Белград и разполага с три бани. Служителите на хотела нямат никакъв достъп до жилището му. Актьорът е довел със себе си екип от асистенти и двама готвачи, които ще се грижат за всичко, от което има нужда. Домакините са се погрижили за абсолютния комфорт на звездата от „Карибски пирати“ и са му осигурили професионална охрана, за да го защитят от набези на фенове и папараци. Над 10 охранители ще го придружават, докато продукцията сменя локациите. Бившият на Ванеса Паради не е имал никакви специални изисквания за своя престой в балканската столица. Първите снимачни дни ще са проведат в специално изградени хангари разположени около реките Дунав и Сава. Ще се снима на няколко локации, а заради метеорологични условия ще има и студийни снимки, тъй като действието на филма се развива в Япония и САЩ.
След Сърбия снимките ще продължат в Черна Гора. Филмът ще удари клапа в градчето Тиват, а локациите са островът на цветята и природния парк Зупа.
Холивудската звезда идва за трети път в Сърбия. За първи път стъпва на сръбска земя през
1992г. като личен гост на Емир Кустурица, с когото работят по филма „Аризонска мечта“. Един от най-запомнящите се моменти от неговото участие в концерт на рок формацията „Partibrejkers“ в Студентския културен дом в Белград. Джони се изявява като китарист на групата по време на музикалния пърформанс.Другото идване на холивудската звезда в Сърбия е през 2010г. по време на филмовия фестивал Кустендорф организиран от Кустурица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар