Translate

четвъртък, 31 януари 2019 г.

Радослава Лазарова, дизайнер на модна къща „Блинк“, представи уникална авторска дантела


Проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода и водещ прескнференцията, представи талантливата млада дизайнерка и акцентира върху предишни нейни изяви и постижения, с които Радослава Лазарова е заявила убедително присъствие на модната сцена.
Саня Борисова бе специален гост на събитието по време на което Радослава демонстрира част от творческия процес на своята работа и показа ревю с избрани булчински и официални рокли. Тя бе облечена с рокля на модна къща „Блинк“.
Актрисата разказа как дизайнерката е избрала перфектната рокля за церемонията, при която в края на 2018-та година е получила наградата за „Най-добра изгряваща актриса в Италия“. Тя отбеляза, че след това творческото партньорство между нея и дизайнерката, вдъхновено от проф. Стойков, е продължило с красива фотосесия в Националната опера и балет пред обектива на фотографа Ивомир Пешев.
Авторските дантели, създадени по дизайн на Радослава са специфични за уникалния стил на модна къща „Блинк“.
Тя сподели, че разполагат с техника, която им позволява да творят уникални дантели по техен собствен дизайн. А авторската дантела позволява да се използват всякакви материи и цветове, като са възможни преливания от цвят в цвят и се работи най-вече с копринени конци, съобщи тя. По думите и изработката на авторската дантела започва със създаването на творческа рисунка, която се импортира в компютър и със специална програма се запълва бод по бод, след това файлът се прехвърля върху автоматична машина, която бродира дантелата върху плат. Процесът беше онагледен с видео, а на място дизайнерката показа готова дантела с флорални мотиви и барокови елементи. Част от демонстрацията беше и довършителна работа върху булчинска рокля. Дизайнерката разположи асиметрично елементи от авторска дантела върху полата. В горната част тя направи ръчен набор от копринен тюл, който нежно обгръща раменете и демонстрира актуалната тенденция за наслагване на прозрачни материи. Финалният щрих беше поставянето на 3D флорални елементи, изработени също с техниката на авторската дантела.
Дизайнерката представи рокли от своите три авторски колекции – вечерната Womanity Evening, булчинската Womanity Bridal и абитуриентската Womanity Prom.
Моделите Ивелина Бубова, Никол Предьова и Антоанета Боянова - женствено, артистично и изискано отразиха творческия стил на Радослава и нейната модна къща „Блинк“.
Радослава сподели, че силата и е в оразмеряването и разкрояването на роклите, а красивите детайли са нейната страст, а за стила и е характерно съчетаването на екстравагантно и носимо. Асиметрия, акцентиране на голото рамо и голия гръб, V-образното деколте, ръчните набори, ефектните прозрачни детайли, различни дължини и многопластови поли могат да бъдат видени и в трите колекции. Актуалните цветови съчетания, ръчно моделирани 3D декоративни елементи и многообразие от силуети – А-линия, 
„русалка“, „принцеса“ и др.
Дизайнерката дава възможност на жените да носят няколко красиви тоалета в един, като създава две или три в едно рокли. Предпочитаните от нея материи са различни варианти на коприна, копринен тюл, дюпон, матиран и руски сатен, италианска тафта, както и френски, италиански и дубайски дантели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар