Translate

четвъртък, 29 ноември 2018 г.

Седмичната мисия "Спаси Коледа" искрено забавлява Съквартирантите


Отборите на Елхичките и Снежковците се борят за победа във всяка една мисия, а Снежковците все още не подозират, че Елхичките изпълняват своята тайна мисия. Днес Big Brother е подготвил мисия "Познай песента", в която ще видим танцувалните умения на Съквартирантите, а в другата си задача за деня те ще трябва да поправят шейната на Дядо Коледа и то по възможно най-бързия начин. Как се справиха Снежните човеци и дали и в тези задачи Big Brother помогна на Елхичките ще разберем довечера в 21:00 часа в ефира на NOVA.
Забавленията и закачките, обаче, в Къщата бързо се превръщат в интриги и скандали, които и днес няма да подминат Съквартирантите. Напрежението между Никита и останалите изненадващо, но продължава да расте. Този път началото на скандала дойде от екстеншъните на Джулиана и прерасна в същинско буйство, част от което видяхме вчера по време на номинациите.
Какво успя да извади Благо извън нерви и каква причина намериха Никита и Джулиана за поредния скандал ще видим тази вечер в поредния епизод на Big Brother: Most Wanted 2018.

сряда, 28 ноември 2018 г.

Nestlé PURINA И JA България проведоха иновационен лагер за студенти от ветеринарни специалности


Бъдещите ветеринарни лекари предложиха комплексна концепция за повече възможности за практикуване и работа по време на обучението им по ветеринарна медицина

Студенти от ветеринарни специалности от Лесотехническия университет в София и Тракийския университет в Стара Загора се включиха в иновационния лагер, организиран от Nestlé PURINA® и JA България. Участваха 30 студенти, които бяха разделени в екипи по 5 души, за да работят по предварително подготвен казус, а като резултат от работата им – да предложат цялостна концепция за подобряване на взаимодействието между бизнеса (ветеринарни клиники и амбулатории, фармацевтични компании, компании в сектор „Производство и търговия на храни за домашни любимци“), университетите и студентите по ветеринарна медицина.
Предизвикателството, пред което студентите се изправиха, е как да натрупат практика по време на студентските години, като междувременно имат възможност за допълнителни доходи, с които да си помагат за своето обучение. Проблематиката, която студентите адресираха, се допълва и от предизвикателството пред бизнеса – необходимостта от квалифицирани кадри, които да бъдат подготвени и да могат самостоятелно да работят в реална среда.
Иновационния лагер откри Петър Стоилов, Бизнес Мениджър на PURINA® и Милена Стойчева, Изпълнителен Директор на JA Bulgaria.
На първо място журито класира отбор с „VET Youth“, който предложи цялостна концепция за балансирано развитие в сферата на ветеринарната медицина и осигуряване на тясна връзка с бизнеса за изграждане на трудови навици. Отборът съставен от Рада Узунова, Симона Андреева, Мария Найденова, Цветина Найденова, Петър Миленков предложи анализ, базиран на дървото на проблемите и решенията, както и решения за всяка целева група, а именно студенти, университет и бизнес. Сред решенията бяха заимстване на добри практики от други страни, както и сключване на договори за сътрудничество с бизнеса. Предложената концепция включва създаване на платформа за директна връзка и учредяване на асоциация на студентите по ветеринарна медицина, която да спомага изграждането на мрежа и стабилна връзка между университета, студентите и бизнеса.
Второто място журито отреди на идеите на отбор Teamcare, който предложи платформа за ефективна комуникация между университетите, студентите и бизнеса (ветеринарни клиники, компании за производставо на храни за домашни любимци, фармацевтични компании), както и отбор КЕФ, който предложи концепция за организиране на повече събития, таргетирани за ветеринарни специалисти и оптимизиране на учебната програма.
Събитието завърши с награждаване и обратна връзка към участниците относно тяхното представяне. Иновационният лагер е част от дългосрочната инициатива на Нестле, насочена към младите хора, Nestle Needs Youth.


Номинациите в Къщата - "очи в очи" тази вечер


Последни номинации и новата седмична мисия "Спаси Коледа" ни очакват днес

Съквартирантите ще се номинират днес за последен път в сезона на Big Brother: Most Wanted 2018. Те ще се изправят очи в очи един с друг и открито ще изведат доводите си кого и защо номинират. След като в Понеделник Стоян Роянов - Я-Я излезе от Къщата, той даде щита на SDI на Станимир Гъмов и тази вечер актьорът ще бъде защитен от номиниране, но ще запази правото си да номинира.
Интригите в Къщата продължават да се заплитат и усложняват. В центъра на събитията този път ще се окажат Албена и Боби, които от началото на познанството си имат
пререкания и търкания. Какво се случи помежду им, ще разберем тази вечер.
Седмичната мисия пък ще постави на Съквартирантите изключително сериозна и отговорна задача - Духът на Коледа е застрашен и тази седмица те ще трябва да го спасят. Разделени на два отбора, цяла седмица Съквартирантите ще трябва да се борят, за да има една истинска и красива Коледа. Как се справиха с първите си коледни мисии те ще разберем довечера от 21:00 часа в поредния епизод на Big Brother: Most Wanted 2018.

Таванът на пенсиите - 1200 лв. от 1 юли 2019 г.


Пенсиите отпуснати до 31 декември 2018 г. ще се увеличат с 5,7%. Това потвърдиха депутатите с гласуваните на второ четене текстове от бюджета на Държавното обществено осигуряване.
Максималният размер на получаваните една или повече пенсии, считано от 1 януари 2019 г. до 30 юни 2019 г., се запазва на 910 лв., а от 1 юли 2019 г. се увеличава до
1 200 лв.
Окончателното решение е от 1 юли догодина минималната пенсия да стане 219,43 лв. Минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст от 1 януари 2019 г. става 207,60 лв..
Парламентът отхвърли идеята на БСП за преизчисляване на пенсиите.