Translate

вторник, 4 декември 2018 г.

Investor Media Group и Българска болнична асоциация търсят най-добрите болници у нас


Класацията ще отличи топ лечебните заведения, в 7 определящи специализации за всички региони на страната

Кои са най-добрите болници и медицински направления в различните региони на страната? Отговор на този въпрос ще даде националната класация „Най-добрите болници“, която се организира от Investor Media Group и Българска болнична асоциация (ББА). Класацията ще отличи най-добрите лечебни заведения в 7 района на страната – Северозападен, Северен Централен, Североизточен, Югозападен, Южен централен, Югоизточен и София по няколко показатели - технология, специализация, персонал и качество на услугите. За пръв път ще бъдат определени и най-добрите болници в България, разделени по отделни специализации - ортопедия, кардиология, УНГ, АГ, педиатрия, онкология и хирургия. За всеки регион, в съответната специализация, ще бъдат излъчени най-добрите лечебни заведения, които са намерили място в класацията „Най-добрите болници 2018“.
Най-добрите лечебни заведения ще бъдат избрани след национално социологическо проучване сред общопрактикуващи лекари, мениджъри на болници и пациенти. Общопрактикуващите лекари могат да дадат своя вот като попълнят специален въпросник, публикуван на сайта на dnes.bg и puls.bg. Проучването ще се изготви от международната компания за проучвания IQVIA и ще оцени лечебните заведения по няколко критерия – технология, специализация, персонал и качество на услугите.
Целта на националната класация е да създаде обективна методология и унифициране на стандартите, по които се оценява здравният сектор в България. Резултатите ще покажат кои са най-важните критерии за развитие на лечебните заведения в страната, което в дългосрочен план би довело до развитие на сектор „Здравеопазване“ и до подобряване на качеството на медицинските услуги в страната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар