Translate

събота, 15 декември 2018 г.

Контекстът променя живота, животът променя контекста...


Фото-книгата Context на Раймондо Вaрсано и Маргарита Русева излезе от печат на 10 декември, а на 19 декември творбите й ще бъдат представени със специална изложба в столичната галерия “Аросита”

След успеха на фото-книгата “Далечни песни” с автор и фотограф Маргарита Русева по идея на Раймондо Варсано, двамата творци отново колаборират в проекта CONTEXT.
Откровена, философска, забавна и същевременно красива, новата им книга CONTEXT въплъщава идеите на автора Раймондо Варсано, отразени в завладяващите снимки на фотографа Маргарита Русева.   
За създаването на тази необикновена фото-книга, Маргарита споделя, “Превръщам във визуален образ философските идеи на Раймондо, които носят дълбок и нюансиран смисъл”. Заглавията на фотографиите в книгата - “Пришълка”, “8 и 1/2 a.m.”, “Душа” моментално увличат в разговор: тъжен, смешен, умислен, но винаги с отворен край.
“Защо роза в скафандър ли? - разказва Раймондо Варсано за фотографията “Пришълка” - така винаги съм си представял пришълците, пришълките, като нещо много красиво, като розата на Малкия Принц…”
Проектът CONTEXT е вдъхновен от привидните значения и възприятия, които ни определят. Обектите в кадър са толкова разнообразни, колкото е и онова, което ни заобикаля.
Всяка снимка разказва история, изразява определено виждане за смисъла на битието - от идеята и мястото на красотата до любовта и страховете ни от нея... От често срещаната човешка глупост да пропилееш сам късмета си, до суетата и егоцентричната самовглъбеност... “Въпросите са много - споделят авторите – отговорите, дори повече...”
На 19-ти декември от 19 ч. авторите ще представят изложба с 28 цветни фотографии от книгата в столичната галерия “Аросита”, ул. “Врабча” 12.

Няма коментари:

Публикуване на коментар