Translate

четвъртък, 13 декември 2018 г.

Д-р Марио Шкодров е загинал в Централния Балкан


Два дни той бе издирван от спасители, а трагедията се е случила дни преди той да навърши 27 години, съобщиха от „Александровска“ болница, където д-р Шкодров е работил в спешното отделение.
Планински спасители от шест града го издирваха. Изчезналият мъж, беше в неизвестност от вечерта на 10 декември. Той е тръгнал около 16 часа от хижа "Добрила" в лошо време. За последно се обадил на хижаря в хижа "Амбарица", където възнамерявал да стигне, за да съобщи, че се губи.
„С покруса и дълбока печал узнахме за преждевременната, неочаквана и жестока смърт на нашия скъп колега и приятел д-р Марио Шкодров. В неделя (16 декември) той щеше да навърши 27 години, ако нелеп инцидент в планината не бе отнел живота му“, казват от „Александровска“.
Останал без родители, д-р Шкодров завършва образованието си в Медицински университет - София като стипендиант по програмата на ФПББ „Готови за успех” в подкрепа на отлични ученици и студенти, загубили единия или и двамата си родители. Той е един от малкото лекари, които избират трудна специалност, каквато е спешната медицина, въпреки възможностите, които има като сирак и отличен студент.
Много пъти участва доброволно и безвъзмездно в прегледите на възрастни хора от Северозападна България, организирани от Фондация "Направи добро - Александровска" и партньори. От тази година младият лекар започна да специализира „Спешна медицина“ и бе част от екипа на Спешното отделение в УМБАЛ „Александровска“.
Въпреки краткия му житейски и професионален път, ще запомним д-р Шкодров с неговата усмивка, с голямото му сърце, кураж и желание да откликва на всеки зов за помощ, винаги готов да се себераздава и да твори добро. Горди сме, че имахме честта да го познаваме! Това постват във фейсбук от Съвета на младите лекари в болницата.
Поклон пред светлата му памет!


Няма коментари:

Публикуване на коментар