Translate

понеделник, 17 декември 2018 г.

50-годишен The Macallan бе продаден на търг за 65 000 лв. в България


Най-колекционираното уиски в света - The Macallan Highland Single Malt Whisky, със съдействието на Residence Exclusive Club, предостави възможност на любителите-колекционери в страната да наддават за 1 от 200 бутилки, бутилирани за цял свят, от този рядък колекционерски сингъл малц, отлежавал пет десетилетия. Всяка една от бутилките е ръчно номерирана, а номер 126 намери своя колекционер в България.
The Macallan 50 years old е резултат на изключителните дъбови бъчви, подбрани и изработени от бдителните майстори на дървото на The Macallan и професионалните усилия на поколения главни дестилатори. Рядкото и изключително лимитирано издание сингъл малц уиски, ексклузивно отлежава в европейски дъбови бъчви, в които преди това е отлежавало шери вино от Испания, благодарение на които добива ярък кехлибарен цвят и богат плътен вкус.
Част от средствата, събрани от търга, ще бъдат дарени за създаване на звено за обучение и професионална квалификация на хора с различни възможности в Адаптиран кариерен център на Jamba.

Няма коментари:

Публикуване на коментар