Translate

събота, 8 декември 2018 г.

2 850 младежи от 13 населени места станаха част от образователната програма Youth Empowered


В програмата за подпомагане на младите хора у нас в началото на кариерния им път се включиха десетки ментори от бизнеса, НПО сектора, образованието и сферата на предприемачеството

2850 са младежите в страната ни, които тази година преминаха през обучителни сесии за развиване на личностни качества и бизнес компетенции в рамките на стартиралата в началото на 2017 г. програма Youth Empowered. Те се проведоха в 13 населени места в страната*, с участието на 92 ментори - преподаватели от училища и университети, специалисти от Кока-Кола и Джуниър Ачийвмънт България, познати лица от телевизионния екран и предприемачи, които са припознали каузата за по-добро бъдеще на младежите за своя.
Общо 1262 часа или 158 работни дни инвестираха специалистите-ментори по програмата, в които разказаха за своя кариерен път, какво са научили по време на образованието и работата си и какво ги е направило успешни. По този начин, те мотивираха младежите да намерят своя собствен път към мечтаната кариерна реализация.
„Виждайки огромния потенциал на кампанията и водени от голямото ни желание да бъдем опора за младежите сме категорични, че и през идната година ще положим всички усилия, за да достигнем до още повече млади хора от цяла България. Ние считаме за своя кауза подпомагането на младежите в откриването на техния път към успеха, развиване на собствения им потенциал и увереността да продължат своето образование и да се борят за мечтаната от тях кариера.“, каза Жаклин Цочева, директор Публични комуникации в Кока-Кола Хеленик България.
„Избрахме работата с ученици не случайно, тъй като вярваме че превенцията на място в училище, е начина за работа и достигане на по-добри образователни резултатите на младите хора у нас. Работата по програма Youth Empowered ни позволява да работим с едни от най-активните учители по места и да създаваме условия за учениците да остават в училище мотивирани и готови за продължаване тяхното образование и кариерен път. За поредна година сме горди, че партньорството и с Кока-Кола води до отлични резултати по места и добрите практики и примери са на лице.“, допълни Милена Стойчева, Изпълнителен Директор, Джуниър Ачийвмънт България
В рамките на Youth Empowered, в средата на ноември беше организирана и първата образователна конференция „Жадни за знание“. Конференцията бе отрита г-жа Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика, а менторите на Youth Empowered изнесоха 8 вдъхновяващи презентации пред младежите, на които тепърва им предстои да направят първите крачки по своя кариерен път. Събитието бе разделно на три основни панела: „Разкрий потенциала си“, „Първата стъпка е най-трудна“ и „Ние всички все още се учим“.
Освен активната работа с преподаватели и младежи от цялата страна, като част от образователната програма стартира и първата в България онлайн платформа за обучение и кариерно развитие на млади хора: youthempowered.bg. Всеки регистрирал се може да се възползва от професионално разработени обучения, достъп до ментори от различни сфери, иницииране и участие в дискусии и модели за самостоятелно усъвършенстване и развитие.
--------
*с.Ведраре, Гоце Делчев, Костенец, Костинброд, Лом, Монтана, Пловдив, Първомай, Самоков, Своге, София, Стара Загора и Търговище

Няма коментари:

Публикуване на коментар