Translate

вторник, 27 ноември 2018 г.

„Ти и Lidl за по-добър живот“ с приз „Най-добра дарителска програма“ в годишните награди на Български дарителски форум


Най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България – “Ти и Lidl за по-добър живот” бе отличена като „Най-добра дарителска програма“ в годишните награди на Български дарителски форум. Престижната награда бе връчена на компанията лично от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова на официална церемония.
За 13-та поредна година конкурсът търси компаниите, които устойчиво и прозрачно подкрепят значими за обществото инициативи и каузи. Победителите се класират според финансовите и нефинансови инвестиции, направени през изминалата 2017 година, като е оценяван и положеният доброволен труд от страна на служителите.
„За Лидл България инвестицията в обществото е един от ключовите ни приоритети. Затова „Ти и Lidl за по-добър живот“ за нас е дългосрочно начинание и това, което вярваме, че я отличава от други програми е, че дава възможност на граждански организации от цялата страна да кандидатстват с проекти и инициативи, чрез които да подпомогнат местните общности да водят по-качествен и пълноценен начин на живот. Отличието „Най-добра дарителска програма“ е отговорност, която приемаме и е стимул за нас да продължаваме напред“, заяви Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.
Най-голямата социално отговорна инициативата на Лидл България се реализира за втора поредна година и към момента чрез нея са подкрепени общо 51 проекта на стойност 390 000 лева. Само за първата година на изданието, което донесе и престижното отличие „Най-добра дарителска програма“, са реализирани 31 инициативи на граждански организации от 18 населени места в България. Целта на „Ти и Lidl за по-добър живот“ е да допринася за по-качествен и пълноценен живот на хората в различните региони на страната като подпомага проекти 4 тематични области: образование, култура и историческо наследство, здравословен начин на живот и околна среда. През 2019 г. предстои да бъде обявено третото издание на инициативата, с което компанията ще търси нови проекти на организации от цялата страна, като максималното финансиране на всеки от тях е на стойност 10000 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар