Translate

петък, 16 ноември 2018 г.

Шеф Михалчев е новото лице на Kikkoman


В уютната обстановка на зала Томеко ВК Комерсиал представи новото лице на Kikkoman - чаровният, опитен в различни кухни и кулинарни култури Шеф Михалчев.
Гостите на  събитието с  интерес и удоволствие дегустираха подбраните от него ястия :
- баницата на баба с дърпани кори през погледа на шеф Михалчев;
- пушена черноморска риба с уникален подпис;
- източнобалканска черна свиня с... любов.
Те бяха предизвикани да открият съставките на всяко едно от тях, макар че Шеф Михалчев се постара да ги затрудни. За приготвянето на тези три традиционни рецепти от родната кухня той използва нетрадиционен миск с различни сосове на базата на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, който присъства на японската трапеза от повече от 300 години. Той се произвежда чрез естествен процес на ферментация по традиционна, автентична японска рецепта, на базата единствено на 4 естествени съставки: соеви зърна, пшеница, вода и сол. Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти или подобрители на вкуса и аромата. По време на деликатния процес на ферментация, който продължава с месеци, в него се развиват около 300 различни аромата.
Стана ясно, че соевия сос Kikkoman - основна съставка при мариноване на месо и риба може да се използва и при традиционните ястия от рода на мусака, кебап, кавърма или пълнени чушки като заместител на солта, тъй като нивата на натрия в него са значително по-ниски . Освен това той прави храната по-вкусна и засилва ароматите в нея.
--------
Петър Михалчев от 1993 г. работи като готвач в различни ресторанти с българска национална кухня, а през 1996 г. оглавява кухнята на френски ресторант. През 2002 г. е главен готвач в Малта, където въвежда свой уникален стил на готвене, комбинация от балканска, френска и средиземноморска кухня. През 2007 г. прави следващата крачка в кариерата си - обучава се в Токио, получава дипломи и сертификати за завършена кулинария в България и Япония, а през 2011 г. открива един от най-добрите японски ресторанти в България – Miyabi. През 2017 г. има честта да приготвя лично храна за министър председателя на Япония Абе Сан, ежегодно посреща и готви за Японското посолство и общност в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар