Translate

сряда, 28 ноември 2018 г.

"Оправи си леглото" в Централния военен клуб


Тази вечер в Централния военен клуб в София ще бъде представена на български език книгата  „Оправи си леглото“ -  издателство Жануа'98, от адмирал Уилям Х. Макрейвън от Военноморския флот на САЩ.
Той е имал забележителна служба във Военноморския флот. През своите трийсет и седем години като Морски Тюлен е бил командир на всички нива. Като адмирал с четири звезди последното му назначение е Командир на Силите за специални операции на САЩ.
„Оправи си леглото“ е една от най-успешните книги на 2017 г., вдъхновена от едноименната реч на адмирала, държана през 2014 г. пред студенти дипломанти от Тексаския университет в САЩ. В нея той споделя уроците, които е научил в дългогодишната си практика като тюлен, а един от тях е:
-Започвайте всеки ден с изпълнена задача. Открийте някой, който да ви помага в живота. Уважавайте всички. Имайте наум, че животът не е честен и че често ще се проваляте, но ако поемете известни рискове, ако вдигнете високо глава, когато времената са най-тежки, ако се опълчвате на тормоза, ако насърчавате отчаяните и ако не се отказвате за нищо на света, ако изпълнявате всички тези неща, тогава следващото поколение и поколението след него ще живеят в далеч по-добър свят от днешния. И започналото тук наистина ще промени света към по-добро.
Книгата ще бъде представена
На събитието са поканени висши представители на МО, президентството и американското посолство в София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар