Translate

неделя, 4 ноември 2018 г.

Млад инфекционист от ВМА – победителка в надпреварата „За жените в науката”


Д-р Магдалена Баймакова, главен асистент в Катедра „Инфекциозни болести” на ВМА, е сред трите стипендиантки по програмата „За жените в науката”, организирана от СУ „Св. Климент Охридски”, ЮНЕСКО и L'Oréal.
Програмата е уникална, пионерска инициатива за промотиране на жените в науката, които чрез работата си допринасят за преодоляване на предизвикателствата от утрешния ден. От основаването си преди 20 години до днес „За жените в науката” е отличила над 3100 жени учени от 117 държави. В България стартира през 2011 г. Стипендиите са предназначени за млади жени-учени и имат за цел да ги подкрепят в ключов момент от тяхната кариера.
Спечелената от д-р Баймакова стипендия в размер на 5 хиляди евро е за реализиране на проекта „Проучвания върху разпространението на Hepatitis E virus при кръвни донори в България”.
По време на официалната церемония по награждаването младият специалист благодари на полк. доц. д-р Георги Попов – началник на Катедра „Инфекциозни болести”, проф. д-р Камен Плочев и проф. д-р Иван Диков за всичко, което е научила от тях през годините.
Специални благодарности д-р Баймакова отправи към ръководството на ВМА за предоставените възможности за научно-изследователска дейност и за постоянната подкрепа на младите учени.
Огромно благодаря на целия екип на Катедрата за колегиалните взаимоотношения и ежедневната професионална подкрепа, заяви развълнувано д-р Баймакова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар