Translate

сряда, 21 ноември 2018 г.

От 22 до 25 ноември в Пловдивще се проведе Четвъртият юбилеен конгрес по Обща/Семейна медицина


на Асоциацията по обща/семейна медицина на Югоизточна Европа (A GP/FM SEE).
Като съучредител и редовен член на A GP/FM SEE, представляващ ОПЛ в България, НСОПЛБ е организатор и домакин на Конгреса, по време на който ще се отбележи и 15-годишнината от създаването на Асоциацията по обща/семейна медицина на Югоизточна Европа.
Мотото на конгреса е - "Общата/семейна медицина – предизвикателство, което си заслужава!". Участие във форума ще вземат над 1200 лекари от страната и чужбина.
Научната програма е изключително разнообразна и включва: лекции по актуални теми, свързани с работата на ОПЛ; практически занятия (workshop), както и над 100 участия на ОПЛ и представители на академичната общност в нашата специалност от страната и чужбина с доклади и постери, представящи резултати от собствени проучвания и концепции.
Гост-лектори са изтъкнати лекари и представители на академичната общност по Обща/Семейна медицина от Обединеното кралство, Израел, Република Хърватска, Словения, Босна и Херцеговина и др.. По традиция гост-лектори на конгреса са също признати специалисти и учени от различни области на медицината в България.
Основните научни направления са: Оценка и модифициране на рисковите фактори - добри практики; Грижи за деца и хора в напреднала възраст; Дилеми в практиката на семейните лекари; Семейният лекар/ОПЛ и първичната медицинска помощ в обществото на 21-ви век; Интердисциплинарен подход в първичната медицинска помощ; Палиативна медицина/грижа – само в края на живота или нещо повече? и др.
В края на научната програма, по време на „Кръгла маса“ под наслов: "Общата/семейна медицина - предизвикателство, което си заслужава!" ще бъдат обсъдени настоящето и очакванията за бъдещето на първичната медицинска помощ и специалността Обща/Семейна медицина в региона на Югоизточна Европа.
По време на заключителната вечер, по традиция, ще бъде връчен призът на НСОПЛБ „Семеен лекар на годината”. Ще бъдат присъдени награди за участници с най-добра устна презентация и постер, а също плакети и грамоти за активен принос в дейността на Асоциацията по обща/семейна медицина на Югоизточна Европа (A GP/FM SEE).

Няма коментари:

Публикуване на коментар