Translate

понеделник, 8 октомври 2018 г.

PURINA ще дари 300 килограма храна на приюти за кучета


Над 300 участници подкрепиха благотворителния маратон против изоставянето на домашни любимци, организиран от PURINA

На 6 октомври столичният Южен парк се изпълни с позитивни и добросърдечни стопани и техните кучета, дошли да подкрепят благотворителния маратон против изоставянето на домашни любимци, организиран от PURINA България. С присъствието си, участниците осигуриха храната на стотици кучета, отглеждани в приюти.
Кампанията „По-добри сме заедно“ беше подкрепена от Столична община, общинско предприятие Екоравновесие, Екопак и редица популярни личности, които също се включиха в маратона с техните любимци. За каузата бягаха Йордан Йовчев, Вики от Мастило, Митко Кърнев, Радост Тодорова и др. След като успешно преминаха символичното трасе от 1,5 км, маратонците лично бяха поздравени от доц. д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет по направление “Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” на Столична община, който изказа своето уважение към стотиците участници, към организаторите на инициативата и към екипа на ОП Екоравновесие, които работят системно по тази тема. Той призова гражданите да бъдат мъдри стопани, да се грижат за своите любимци, да не ги изоставят в беда и даподават ръка на нуждаещите се четириноги, които също заслужават грижи и любов. Своите поздравления изказа също и Изпълнителният директор на Нестле България Емануел Артур, който поздрави екипа на бранда PURINA за инициативата и приноса към осигуряването на по-добър и здравословен живот на домашните любимци. Регионалният бизнес мениджър на PURINA Петър Стоилов в заключение обяви, че благотворителният маратон е поредната инициатива на марката, насочена към отговорното отглеждане на домашни любимци, но не и последната.
След финала на маратона малки и големи и техните кучета се впуснаха в игри и забавления на площадката на PURINA, а очарователните Кари и Малечка, обитаващи приюта на Екоравновесие в Богров умилиха присъстващите и доказаха, че всяко животно заслужава любящо семейство и грижи. Професионалният треньор на кучета и посланик на инициативата Асен Аролски показа на стопаните ценни трикове при възпитаването на кучетата им – как да ги научат да изпълняват команди, полезни игри, задълбочаващи връзката помежду им, както и как да разчитат нуждите на четириногия им приятел. Инициативата подкрепиха и лекарите от ветеринарна клиника „Син кръст“, които на място съветваха стопаните как да полагат правилни грижи за любимците си. Гвоздеят в програмата беше ревюто на малки и дребни породи, в което грация и стил показаха над 40 участници. Дизайнерът на кучешки дрешки Цвети Василева сподели последните тенденции в модата за кучетата и зарадва дефилиращите със специални награди от Чикита Фешън Дог. За доброто настроение на гостите се погрижиха младите таланти от „Нова музика“. Събитието бе част от дългогодишната инициатива на Нестле за балансирано хранене и активен начин на живот - Нестле за Живей Активно!, която в началото на октомври ще изненада феновете си със старта на единствената българска платформа за балансиран начин на живот.
--------
МаратонътПо-добри сме заедно“ е второто издание на маратон за кучета и техните стопани, организиран от PURINA. Тази година организаторите надградиха инициативата, като обвързаха маратона с ценностите на бранда за осигуряване на по-добър живот на домашните любимци и обещават да продължат да работят в тази посока, като превърнат маратона за кучета и стопани в традиция. Това е поредната инициатива на марката, насочена към отговорното отглеждане на домашни любимци. През годините PURINA изгради специализирани площадки за кучета в няколко града, провежда регулярни онлайн обучителни сесии, които целят да помогнат на стопаните в проблемите при отглеждането на домашни любимци, организира уроци за деца и кучета, в които малчуганите научават повече за правилното отглеждане и възпитание на кучетата и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар