Translate

събота, 13 октомври 2018 г.

Световен авторитет в онкоортопедията ще консултира пациенти в София


С подходящо лечение и най-злокачествените костни тумори са лечими до 70%, твърди проф. Харзем Йозгер

Проф. д-р Харзем Йозгер, онкоортопед с международна кариера и признание, ще консултира пациенти в Acibadem City Clinic Болница Токуда в София на 18 октомври 2018 г. Консултациите с него в София на 18 октомври са безплатни, необходимо е предварително записване на тел. 089 558 4088.
Проф. Йозгер е специалист с дългогодишен опит в лечението на тумори на костите и меките тъкани, работил и участвал в научни изследвания в едни от най-добрите клиники в Германия, Австрия, Франция, САЩ и Турция. Разработеният от него метод „хотдог“ е помогнал за спасяване живота на стотици пациенти с костни тумори, като същевременно се избягва ампутацията на засегнатия крайник.
Туморите на мускулната система са сравнително рядка група заболявания и представляват 2 на 1000 от всички злокачествени тумори. Симптомите обикновено са свързани с подуване, болка и лесно възникващи фрактури. Най-отличителният симптом за тумор е оток, който може да се види или напипа с ръка. Противно на общоприетото и с изключение само на някои видове тумори, болка се усеща само в напреднал стадий, когато големи туморни маси притискат съседни тъкани или засегнатата кост се счупи. Понякога в отслабената кост се появява фрактура без никакви предшестващи оплаквания, посочва проф. Йозгер.
Костният тумор представлява неопластичен растеж на тъкан в костта. Но не всяка туморна маса в костите и меките тъкани е рак. Образуванията, открити в мускулната и скелетната система, могат да бъдат доброкачествени или злокачествени. Доброкачествените нарастват относително бавно и не се разпространяват в други части от тялото. Злокачествените тумори от своя страна нарастват неконтролируемо чрез скоростно делене и могат да се разпространяват в други части от тялото.
Съществуват много видове костни тумори и лечението при всеки от тях е различно. Всъщност, дори и при един и същи тип тумори е възможно да има разлики, отбелязва проф. Йозгер. Поради това всеки пациент се оценява индивидуално и се лекува комплексно. За туморите, разположени в костите, мускулите и меките тъкани, се изготвят дългосрочни лечебни планове. С правилно назначено и подходящо лечение, шансът за излекуване дори при най-злокачествените тумори достига до 70%, твърди специалистът по ортопедична онкология.
Тъй като това е рядка група заболявания, необходимата информация и експертиза са налични само при специалисти в онкологичната ортопедия и центрове, фокусирани върху лечението на такива заболявания. Веднага след поставянето на диагнозата пациентите трябва да се обръщат към тези центрове и да продължат лечението и проследяването си в тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар