Translate

събота, 13 октомври 2018 г.

След изданието на „Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг" в София, форумът продължава в Пловдив и Варна



Светлозар Петров
За девета поредна година „Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ се доказа като мястото, където фирмите, опериращи в едни от най-бързо развиващите браншове в България срещнаха своите бъдещи служители.
На откриването на събитието присъстваха - Томислав Дончев, Зам. министър-председател на Република България, Ангел Ангелов, Зам.главен директор на Главна дирекция „Услуги по заетостта“ към Агенцията по заетостта, Георги Бачев, Управляващ Директор на LiveArea - Златен спонсор на „Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“, Петър Торнев, Technology Delivery Lead на Accenture Bulgaria - сребърен спонсор на „Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“, Мария Манолова, HR мениджър на Milestone Systems Bulgaria - бронзов спонсор на „Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“, Nikoletta Georgiou, представител на Teleperformance Greece – бронзов спонсор на „Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ и Светлозар Петров – управител на ДжобТайгър ООД
В речта си г-н Дончев изтъкна, че българският бизнес изпитва глад за кадри, затова подобни събития са изключително важни. На работодателите той даде съвет, че за да поддържат един служител от огромно значение е да го накарат да вярва в това, което прави.
Управителят на JobTiger Светлозар Петров изрази благодарността си към бизнеса за доверието и подкрепата към екипа, организиращ събитието. В ретроспекция той разказа, че за 9 години много неща са се променили и бизнеса е станал много по-активен в търсенето на кадри.
Събитието събра на едно място студенти и млади специалисти с представители на 92 водещи български и международни компании, които търсят служители и стажанти с умения в областта на информационните технологии, телекомуникациите и аутсорсинг сектора.
Една от основните ползи за работодателите е, че с участието си в кариерно изложение, те си осигуряват достъп до голям брой квалифицирани млади кадри. На специализираното изложение „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ могат да бъдат открити множество млади експерти и завършващи студенти, които са обучени в подходящи за изложителите специалности и направления.
През годините броят на посетителите расте пропорционално с нарастващия интерес от страна на бизнеса и към момента това е едно от най-очакваните кариерни събития в страната.
След форума в София, събитието продължава на 15 октомври в конгресен център на Пловдивски панаир и на 17 октомври в Rosslyn Dimyat Hotel. Записаните над 110 компании доказват нуждата на бизнеса от правилно подготвени кадри и за поредна година доказват, че двата града се развиват все повече и се нареждат до София като центрове на индустрията.



Няма коментари:

Публикуване на коментар