Translate

сряда, 31 октомври 2018 г.

„Нов театър – НДК“ представя най-новия спектакъл в програмата си за Деня на народните будители и в Нощта на театрите


Нов театър – НДК“ в партньорство със Столична община, отдел „Култура“ ще отбележат Деня на народните будители на 1-ви ноември със спектакъла „Антихрист“ по едноименния роман на Емилиян Станев. Това е най-новото представление в програмата на театъра и може да бъде гледано също така на 17-ти ноевмри по време на Нощта на театрите в София.
Драматизацията и режисурата на „Антихрист“ са дело на Бойко Илиев, а на сцената се изявяват актьорите: Елена Петрова, Любомир Ковачев, Ники Сотиров и Веселин Калановски.
Спектакълът поставя на дневен ред изключително актуални въпроси в общочовешки и социален план. Емилиян Станев нарича романа „Антихрист“:
„Поучително житие на грешника и смешника Теофил за митарствата на душата му” и сам казва, че целта на книгата му е „да покаже големите духовни ценности на народа ни.“ Сложният исторически контекст в романа е от края на 14 век по времето на цар Иван  Александър и падането на Търново, когато по думите на автора са „пресечени“ онези духовните пътища на българина, които той иска да проследи. "Емилиян Станев визира една епоха, която за съжаление, като че ли се повтаря и затова тръгвайки да правя този уникален текст, се опитвам да реагирам на това, което се случва на нас самите, в нашата държава и Европа", споделя режисьорът Бойко Илиев и допълва: „Антихристът
е в нас и извън нас. Битката е между доброто и злото, между нагоните и инстинктите в нас.“
Драматизация и режисура – Бойко Илиев
В ролите: Веселин Калановски, Любомир Ковачев, Елена Петрова, Ники Сотиров
Сценография – Тина Арканджели
Костюми – Тотка Дочева – ТОДА
Трейлър на спектакъла:
https://www.youtube.com/watch?
v=vKVQZ3pYGss&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0Va3pG_dFZdHpLEocLUrQxSBhx
xOaGrUIvGsZ3d7ghwYYo9b1_tmhxKcs
Билети на касите: Билетен център НДК 02 / 916 63 00; „Нов театър“ НДК 02 / 426 39 56; www.newtheatre.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар