Translate

вторник, 9 октомври 2018 г.

„Съвършено розово“ с премиера в ДНК


На 16 и 17 октомври от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс ще се състои премиерата на най-новото представление на Ива Свещарова – „Съвършено розово“.
В него артистите отправят поглед към темата за женското тяло като обект, който търпи въздействия и субект, който въздейства. Изследвайки наложени стереотипи, клишета и свръх-еротизирани образи, „Съвършено розово“ отваря въпроси за удоволствието, желанието и еротичното обаяние, а на сцената Ива си партнира с Виолета Витанова.
„Съвършено розово“ се движи по ръба между еротичната ефективност на женското тяло,
възприемането му отвън чрез съзнателните и неосъзнатите пориви на въображаемото, и неговото вътрешно състояние на бунт, което предизвиква безпокойство, оживление, сила и дори ярост. Тяло като обект и субект, въвлечено в желанието да се осъществи, да се сътвори отново,“ споделя Ива за работата си по представлението. 
Тя е един от утвърдените артисти в полето на съвременният танц и пърформанс в местен и международен контекст. Заедно с Вили Прагер създават проекта „shamebox”, който им донася „Икар 2018“ в категория „Съвременен танц и пърформанс”. Спектакълът може да бъде гледан в ДНК през новия сезон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар