Translate

неделя, 23 септември 2018 г.

Весна Змиянац се обясни в любов към София от сцената на SofiaMezi


„Обичам София!“ – извика няколко пъти сръбската легенда Весна Змиянац по време на концерта й на фестивала SofiaMezi в Студентски парк пред УНСС. Хиляди аплодираха и пяха заедно с гласовитата изпълнителка, която преди време отказа да пее на Новак Джокович, но уважи родните фенове. Тя определено доказа, че обича столицата ни и се раздаде повече от час пред всички, дошли да я слушат на безплатния концерт в рамките на фестивала. За много нейни почитатели това беше истински празник, като специално за събитието бяха дошли и хора от провинцията, които признаха, че обичат нейните песни. С реакцията си по време на най-големите й хитове, като „Йорговани“, „100 живота“, „Казни ме, казни“ и „Сама“ присъстващите на SofiaMezi доказаха, че Весна е сред любимите изпълнители на родните фенове. Преди нея гръцката звезда Андреас  също подгря публиката, която бе изкушена и от вкусните барбекюта на фестивала, приготвени от най-добрите майстори на балканската скара от България, Сърбия, Гърция, Труция и Македония. Ден преди Весна хип-хоп звездата Криско зарадва с най-актуалните си парчета студентите и гостите на столицата.
Всеки ден от 10 сутринта - до 24-ти септември в Студентски град продължава богатата програма на събитието - с много дегустации на вина и състезания по надяждане с люти чушки и кебапчета, както и турнири по белот и табла с награди. Огромният лунапарк с екстремни атракциони, който се прави за първи път у нас, също изкушава повечето гости. Специално за фестивала в събота концерт изнесе звездата от „Шоуто на Слави“ -  Борис Солтарийски, в

неделя хората очакват с нетърпение най-новата сръбска музикална сензация - Амар Гиле, а в почивния ден – понеделник, посетителите ще се насладят на музиката на „Щурците“. През петте дни всички събития са с вход свободен, с две сцени, от които звучи фолклорна, комерсиална, рап и ар енд би музика. От известна родна марка бира са инсталирали специален бар във формата на кенче. За всички гости на фестивала в Студентски парк има обособена зона с приятна музика и пикник атмосфера. Много демонстрации на различни бойни изкуства, както и уроци по народни танци и традиционни български занаяти също ще привлекат вниманието на гостите на събитието. На основната сцена пътуващо читалище „Бащино огнище“ и неговия създател – Ивайло Шопски пресъздадат сцени от родната история и провеждат различни игри с патриотична тематика за децата и техните родители.

Няма коментари:

Публикуване на коментар