Translate

събота, 8 септември 2018 г.

Шеф Виктор Ангелов отваря новия си ресторант в София тази седмица


Ресторант БДС (Български Деликатеси на Скара) с амбиция да възвърне доверието към кебапчето

Новият ресторант БДС на шеф Виктор Ангелов отваря вратите си за гражданите и гостите на столицата в края на тази седмица на ул. Раковски 96.
В тази връзка той откровено сподели:
-„Български Деликатеси на Скара“ е един дълго подготвян проект с безспорен фокус върху храната и добре познатите ни кюфтета и кебапчета на скара. Краткото меню в магазина за скара ще бъде приготвено само от пресни продукти с кратък срок на годност, поради липсата на консервиращи ги или други подобряващи съставки.
Всички в България знаем какво е кебапчето и кое е най-доброто кебапче. Но в последните години, като че ли имиджа му пострада от липсата на стандарт, който съществуваше преди и гарантираше едно високo ниво на приготвяне и поднасяне. В изобилието на не български фаст фууд (пици, дюнери, бургери), кебапчето остана някакси настрана и това провокира в мен чуство на кулинарен патриотизъм. В новия ми ресторант БДС, ще върнем доверието към българското кебапче!
Шеф Ангелов цели да предлага само свежа и приготвена на момента храна, като нито един от приготвяните продукти в ресторанта няма да съдържа никакви изкуствени съставки. БДС Магазин за скара, ще заложи на стегнато меню от ястия в разделите супи, салати, традиционна и модерна (бургери) скара и запечени сандвичи, както и няколко вида напитки, като определено заслужава да се отбележи специално създадената за марката БДС Лимонада. Ястията ексклузивно разработени за проекта и отличаващи се за меню борда с „БДС“ са кюфтета, кебапчета, лютеница и хляб на пещ.
Той и екипът му са посветили над 3 години в подготовката на новата концепция, като най-дълго е продължил процеса по разработването на рецептите за скара, които да имат очаквания превъзходен вкус, без да съдържат каквито и да било изкуствени съставки, които да помагат постигането му.
--------

Шеф Виктор Ангелов започва кариерата си на готвач в началото на 90-те, но основно придобива характерните за него висок стандарт на готвене и дисциплина в различни ресторанти от веригата Шератон, не само тук в България, но и в чужбина.
Той отваря първия си ресторант „Шефс“ в близкото до София село Пасарел през 2006г.
Следва отварянето на успешните ресторанти Шефс в столичния квартал Лозенец (2014г ) и Шефс Лайф в хотел Сенс (2016г), като линията предлага висока кулинария, поднесена по един приятен и лек начин.
С отварянето на третия си ресторант, бройката служители, работещи с него, ще надвиши 100 човека, над 30 от тях високо специализирани шеф-готвачи, обучени в „школата на шеф Ангелов“.
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар