Translate

понеделник, 24 септември 2018 г.

Българи трансформират фасадите на три от най-известните сгради в Берлин


С впечатляващи 3D mapping проекции, част от престижния „Фестивал на светлините“ в Берлин, българското MP-Studio ще преобрази емблематичната за берлинчани 368-метрова телевизионна кула, Бранденбургската врата и Германския исторически музей

В дните между 5 - 14 октомври централната част на германската столица ще бъде преобразена от 150 3D mapping продукции, а три от най-емблематичните сгради в града ще бъдат трансформирани именно от българи. Това са членовете на MP-Studio, което ще е единственото креативно студио, с три светлинни спектакъла в рамките на „Фестивал на светлините“ 2018 г. Те ще красят фасадите на Бранденбургската врата, телевизионната кула и Германския исторически музей.
Единственото 3D mapping шоу, което ще промени облика на Бранденбургската врата в града ще бъде дело на талантливите българи. То ще превърне красивия монумент в портал, свързващ световните култури чрез музика, изкуство, архитектура и природа от целия свят. Пътешествието из цялата планета ще бъде посветено на многоликостта  на Берлин.
--------
MP-Studio е по-известно на българските зрители с любимите на столичани светлинни спектакли за Деня на Европа през 2017 и 2018 г., които разказаха пъстроцветни истории на фасадите на Националната художествена галерия (бившия Царски дворец) и Министерски съвет в София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар