Translate

сряда, 12 септември 2018 г.

За първи път студентските организации в Германия представят дейността си на едно общо събитие!


Събитието “#UniTag-събуди студента в себе си” ще се проведе на 13 - ти септември от 15:00 до 20:00 ч. в Culture Beat, София. То е насочено към бъдещи кандидат-студенти и ученици в гимназиалните класове. По време на събитието представители от студентски организации в Берлин, Франкфурт, Карлсруе и Фрайбург ще дадат ценни съвети за живота извън България и как би могъл да се справи човек с първите препятствия в новия град. Във втората част на събитието участниците ще имат възможността да поговорят лично със студенти от над 10 различни немски и австрийски града за условията в университета и за най-желаните специалности.
Събитието е изцяло безплатно и организирано с помощта на Българско-немско студентско сдружение “Хъшове” в Берлин - неправителствена организация, която се грижи за поддържането и разпространяването на българската култура в немската столица, “Faq4Uni”- неправителствена организация, която функционира на базата на създадена мрежа от над 12 000 настоящи и вече завършили студенти, чиято цел е взаимопомощ при кандидатстване в Германия и Австрия и “Тук-там”- неправителствена организация, която създава всяка година най-големия кариерен форум “Кариера в България. Защо не?” за хора, завършили в чужбина и търсещи развитие в България.
До момента не е организирано друго подобно събитие в България, в което активно да се включат студентските организации в Германия. Същевременно те са движещ фактор за поддържането на българската култура и сплотяването на българската студентска общност извън граници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар