Translate

понеделник, 3 септември 2018 г.

Безплатните очни прегледи на МЦ „Оксиком“ в Бургаска област стартират на 5-и септември


Вторият етап от най-мащабната кампания за безплатни очни прегледи в Бургаска област започва на 5-и септември. Тогава специалистите на МЦ Оксиком ще гостуват на село Пещерско (общ. Айтос). Още три дати са определени за инициативата през новия месец. Тече и подготовка за продължаване на безплатните прегледи и през месец октомври.
Кампанията стартира в съставните селища на Община Бургас през месец март. Специалистите на първата частна очна болница в града посетиха 11 населени места и консултираха над 450 души. Поради големия интерес и множеството покани от други населени места, екипът на МЦ Оксиком взе решение да рестартира кампанията през месец септември, като обхване цялата Област Бургас.
През септември, офталмолозите на МЦ Оксиком ще посетят съставни селища от община Айтос. Ето и графикът:
·         05 септември - село Пещерско;
·         12 септември - село Тополица;
·         14 септември - село Мъглен;
·         26 септември - село Карагеоргиево.
 Медицинските услуги в малките населени места са лукс. В най-добрия случай, селата разполагат с един общопрактикуващ лекар, нерядко гостуващ в населеното място един или няколко пъти в месеца. Достъп до специалисти обаче жителите рядко имат.
„Следвайки социално-отговорната политика на МЦ „Оксиком“, искаме да дадем възможност и да спестим средства и време на най-възрастните за посещение на здравно заведение“, коментира д-р Малина Топчийска.  
Консултациите стартират в 9:00 часа сутринта и ще продължават до обяд, или докато има чакащи пациенти. Прегледите ще са насочени към профилактика на заболявания на предния сегмент - зрение, наличие на роговични заболявания, катаракта. При нужда, пациенти ще бъдат насочвани за допълнителни изследвания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар