Translate

неделя, 23 септември 2018 г.

Филмът "3/4" тръгва по кината от 28 септември


Най-добрият филм на София филм фест се среща с българската публика

Дебютният пълнометражен филм на Илиян Метев тръгва в избрани кина от 28-и септември. Лентата, която взе Златен Леопард на фестивала в Локарно и беше избран за най-добър филм на „София филм фест“, предстои да се срещне с широката публика в България.
„3/4“ разказва за последното лято на едно семейство, за промените, които настъпват в живота им. Един семеен филм, изцяло заснет в София, с участието на непрофесионални актьори.
Метев споделя, че основната идея на филма е да се да се комбинира естественото актьорско присъствие с прецизния филмов език.
Той споделя още:
- Искахме да създадем филм без преувеличена драма, да се фокусираме върху по-деликатните взаимоотношения между членовете на едно семейство. Ако трябва да съм честен, изненадам съм, че много зрители и критици усетиха онова, което беше важно за нас. По време на снимките, независимо какви усилия полагаш, трябва да си подготвен, че има вероятност никой нищо да не разбере от твоя филм. С Ралица Петрова (режисьор на Безбог) си говорихме, че винаги трябва да сме готови за провал и да приемем рисковете. Но е изключително приятно да видиш, че в крайна сметка твоят филм има смисъл и за другите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар