Translate

събота, 22 септември 2018 г.

Бъдещите военни лекари от „Випуск 2024” положиха клетва


20 бъдещи военни лекари от „Випуск 2024” целунаха бойното знаме и врекоха живота си в служба на родината на тържествен ритуал във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”-Варна днес. За клетвата им във Военноморското училище от София пристигна зам.-началника на ВМА по диагностично-лечебната дейност полковник доц. д-р Владимир Василев.
Ритуалът започна с посрещане на бойното знаме на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Клетвата бе ръководена от командира на батальона за подготовка на курсанти – капитан III ранг Петър Климов.
Началникът на Военноморското училище флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров приветства бъдещите офицери с думите: „Стара максима е, че приятелства, породили се в дните на военната служба, остават за цял живот. Затова ви желая да не забравяте приятелите, които сте срещнали тук“. От името на първокурсниците слово произнесе курсант Теодор Киряков.
Наред със зам.-началника на ВМА, сред гостите на тържествения ритуал бяха Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, зам.-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев, началникът на МБАЛ-Варна на ВМА полковник доц. д-р Ивайло Въжаров, проф. д-р Златислав Стоянов от МУ-Варна, офицери от запаса, близки и роднини на курсантите.
20-те студенти, които се заклеха днес, са от втория випуск на специалността „Военен лекар” – програма, разработена съвместно от ВМА, МУ-Варна и Военноморското училище. След завършването на 6-годишния курс на обучение, те ще се дипломират като магистри по „Медицина” и бакалаври по „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“. Бъдещите медици имат гарантиран 10-годишен договор за работа като военни лекари и шанс за специализация във ВМА.

Снимка: ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”-Варна



Няма коментари:

Публикуване на коментар