Translate

събота, 22 септември 2018 г.

Стартира Сезон 2018/19 на Международния конкурс по програмиране CodeIT организиран от Мусала Софт


Остава един месец до началото на 19-то издание на Международен конкурс по програмиране CodeIT – най-елитният частен конкурс по програмиране у нас и един от най-старите в света, който Мусала Софт организира от самото си създаване през 2000 г. Сезон 2018/19 отново обещава незабравими преживявания и предизвикателства за всички участници – най-добрите таланти в областта на състезателното програмиране от България и региона.
CodeIT традиционно се провежда под патронажа на Президента на Република България.
По регламент конкурсът има шест предварителни онлайн кръга, последвани от присъствен финал в София. До финала достигат най-добре представилите се състезатели от предварителните кръгове – 12 финалисти от общото класиране и 5 от класирането за младежи до 8 клас. Конкурсът е без възрастови ограничения, но в него до момента се включват предимно ученици и студенти с интереси в сферата на алгоритмите и състезателното програмиране, много от тях медалисти от национални и международни олимпиади и други конкурси.
На финалния присъствен кръг на CodeIT отново най-добрите участници ще имат възможност да се срещнат с международно известен гуру на състезателната информатика, който ще сподели с тях съвети от личния си опит като състезател. Тази година гост на финала ще бъде Скот Ву – трикратен носител на златен медал от международната олимпиада по информатика (IOI) и цялостно най-добрият състезател на IOI за 2014 г.
Според регламента на конкурса, първи кръг ще се проведе онлайн в рамките на три седмици. Поканата да бъде патрон на първи кръг прие чл. кор. проф. дтн Христо Белоев, ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“. 
Сайтът на CodeIT (www.codeit.bg) съвсем скоро ще бъде обновен с новата визия за предстоящия сезон на международното състезание. Там може да се намери и архив от предходни издания на конкурса, включително задачи, решения и класиране.
Международният конкурс по програмиране CodeIT е една от най-дългосрочните инициативи на Мусала Софт, част от политиката за корпоративна социална отговорност на компанията и стратегията за насърчаване и създаване на възможност за изява на всички с интереси в областта на алгоритмите, програмирането и информационните технологии.


Няма коментари:

Публикуване на коментар