четвъртък, 9 август 2018 г.

Второ мнение при онкологично заболяване е наложен стандарт в Европа


Водещият немски онколог проф. Кристиян Манеголд ще консултира пациенти в София през месец септември
 
Проф. Кристиян Манеголд от Интердисциплинарния онкологичен център в Хайделбергския университет и началникът на отделението по медицинска онкология в МБАЛ "Уни Хоспитал" д-р Росица Кръстева ще проведат двудневни консултации тип второ мнение в началото на месец септември в гр. София.
По думите на д-р Кръстева онко заболяване не е присъда независимо, че това е една от най-тежките диагнози за пациента. Според нея половината от онкологично болните в световен мащаб преживяват над 5 години от датата на откриване на тумора.
Най-често срещаните онкологични заболявания при мъжете са рак на белия дроб, на дебелото черво и простата, а при жените това са  ракът на гърдата, на яйчника, на маточната шийка и дебелото черво. Според д-р Кръстева съвременната медицинска онкология позволява интегрирането на различни подходи при лечението, въвежда иновативна молекулярна диагностика, която прецизира вида на рака и нови терапии - таргетна и имунотерапия.
А всичко това обясни д-р Кръстева дава много възможности за индивидуален подход при лечението, т.е. какво е най-подходящо и правилно за конкретния пациент. Изборът на лечение зависи от много фактори: държавата, в която ще се проведе, нивото на компетентност на институцията, която ще предложи лечението, и от нейния екип. Ето защо второто мнение е наложен стандарт в Европа и дава спокойствие на първо място на пациента и на лекаря, който го е предписал.
Второто мнение при онкологичните заболявания е общоприета практика и съществена част от лечението на рака по отношение на диагностиката и терапията“, смята и проф. Манеголд, който е и член на Международната асоциация за изследване на рака на белия дроб.
Според него подобни консултации са особено важни, защото молекулярната биология в сферата на раковите заболявания се развива много бързо и броят на специфичните терапевтични възможности постоянно се увеличава, като позволява все по-прецизно провеждане на индивидуално лечение.
Консултациите с д-р Росица Кръстева и проф. Кристиян Манеголд ще се проведат на 4 септември 2018 от 14,30 до 18,00 часа и на 5 септември 2018 от 9,30 до 14,00 часа, в Медицински център „Медик 1“, София, жилищна група „Южен парк“, бл. 124.
За допълителна информация и предварително записване на час пациентите могат да позвънят на телефон 0889 40 72 25 или да пишат на e-mail: onco@medicone.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар