Translate

понеделник, 27 август 2018 г.

Близо 390 000 лева дарява Лидл България чрез най-голямата си социално отговорна инициатива „Ти и Лидл за по-добър живот“


от старта през 2017 г. до момента. Средствата се предоставят за финансиране на проекти на граждански организации и инициативи от цялата страна в четири тематични области. Инициативата се реализира за втора поредна година в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.
„Ти и Лидл за по-добър живот" не е еднократно действие, а е израз на нашия дългосрочен ангажимент за принос към обществото. Чрез инициативата даваме възможност на всички граждански организации да кандидатстват със стойностни идеи, които водят до подобряване качеството на живот на местните общности в различните региони в страната. Засиленият интерес и големият брой кандидати, общо 380 само за тази година, показват, че сме избрали правилната посока“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.
Кандидатурите във второто издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“ идват от общо 79 населени места от всички 28 териториално-административни области на България. След първия етап на оценка – административен подбор, 255 проекта на различни граждански организации са допуснати до втория етап на оценка по качествени критерии. Експертно жури от утвърдени лидери на обществено мнение оценява и номинира кандидатите за третия финален етап, в който служители на Лидл България ще определят кои проектите да бъдат финансирани от програмата.
От 13 май до 10 юни компанията отделяше по 3 стотинки от всеки касов бон в подкрепа на обществено значими проекти в цялата страна. За този период бяха събрани общо 132 000 лева, които ще бъдат разпределени между одобрените кандидати в кампанията през 2018 г. С това общият фонд на „Ти и Lidl за по-добър живот“ за двете години на инициативата достигна близо 390 000 лева.
 „Ти и Lidl за по-добър живот“ е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България и отразява стремежа на компанията да допринася за един по-пълноценен и по-качествен начин на живот на хората в различните региони на страната. В първото издание през 2017 г. инициативата финансира 31 проекта, а общият брой на подкрепените организации за двете години ще стане ясен през септември, когато ще бъдат обявени финалистите в тазгодишното издание на инициативата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар