понеделник, 9 юли 2018 г.

Сдружение“Храни и напитки България“ще обединява интересите на хранително – вкусовата промишленост


Сдружението е член на FoodDrinkEurope - най-голямата европейска организация в хранителната индустрия

Единадесет от най-големите компании в областта на хранително-вкусовата промишленост в България - Данон Сердика АД, Девин ЕАД, Интерснак България ЕООД, Кока-Кола България ЕООД, Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България АД, Куадрант Бевъриджис АД, Марс Инкорпорейтед България ЕООД, Монделийз България ЕООД, Нестле България АД, Престиж-96 АД, Якобс Дау Егбертс БГ ЕООД, обединиха своите усилия и създадоха браншово сдружение „Храни и напитки България“.
Основната цел на сдружението е в условията на пълна прозрачност да работи за създаването на по-благоприятна среда за развитие на хранителната индустрия в България, като обединява и представлява интересите на български и чуждестранни производители, дистрибутори и вносители на храни и напитки.
амо преди дни сдружението е прието за член на FoodDrinkEurope, най-голямата организация в Европа в сектора хранителна промишленост. Новината съобщи лично генералният директор на организацията госпожа Мела Фреуен.
FoodDrinkEurope представлява интересите на своите членове пред европейските институции по съществени теми като безопасност на храните, здравословно хранене, опазване на околната среда, конкурентност, потребителско доверие.
Според Светла Лесова, председател на управителния съвет на сдружение „Храни и напитки България“, нуждата от подобно сдружение става все по-отчетлива през последните години, когато в дневния ред на обществото се поставят редица въпроси като правилното хранене, стандартите за качество на хрaните, информираността на потребителите. Тя сподели, че те като отговорни компании са поставили във фокуса на вниманиет им интереса на потребителя, защото днес повече от всякога той се интересува от храната, която консумира.
-Ето защо важно е и за обществото да може да следиградивен диалог между бизнеса и институциите по всички теми. Експертизата би допринесла за намиране на правилните решения, а чрез засилване на саморегулацията в сектора ще докажем, че сме и отговорни, сподели още тя.
Учредителите на сдружението очакват в най-скоро време към тях да се присъединят и други представители на хранителната промишленост, за да могат обединени да участват в създаването на регулаторната рамка, която пряко засяга тяхното развитие. Яна Иванова, изпълнителен директор на сдружение „Храни и напитки България“ подчерта:
-Искаме да приобщим към дейността ни компании от всички сектори на отрасла – млечни, местни, хлебопроизводители, сладкари, производители на безалкохолни напитки. Вярваме, че само заедно ще можем да намерим най-верния баланс и най-полезните за обществото и потребителя решения, като обединим опит, усилия и желание да работим за подобряване на икономическата среда и благосъстоянието на България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар