Translate

понеделник, 23 юли 2018 г.

Ще подкрепят ли общините кампанията „Локомат за България”?


Д-р Анелия Хохвартер с ново отворено писмо до 262-те общини у нас от Виена

Известната лекарка написа и изпрати апел към кметовете, защото във всяка една община има хора с увреждания и всяка община би се радвала, ако може по този начин да се подпомогнат техните съграждани. 
„Само 29 работни часа ми трябваха да спретна тези 262 писма до всички общини в България . Благодарности на Aтанаска Василева, кметица на моето родно село - Горна Митрополия за примера! Дано го последват и други! Продължавам с надежда и усмивка!”, написа д-р Хохвартер на фейсбук страницата си.
Малкото село - Горна Митрополия неотдавна подкрепи кампанията „Локомат за България” с 2096 лв като организира концерт от самодейни състави. А община Долна Митрополия, с кмет Поля Цоновска, намери възможност да дарят 1000 лв, водени именно от разбирането, че ако всички общини се обединят и направят своята лепта, то  медицинският уред ще може да се купи и заработи у нас в полза на близо 20-те хиляди пациенти, които се нуждаят от него.
Д-р Хохвартер вече е получила отговори от община Асеновград и община Русе, които информират, че предложението й ще бъде разгледано в най-скоро време на заседание на Общинския съвет.
„С призив да последват примера им, изпратих 262 писма до всички общини в България. Ако общините се обединят, няма невъзможни неща. Какви ли ще са резултатите от този апел? Ще ви държим в течение. Надеждата умира последна
 !”, коментира още д-р Анелия Хохватер.
Досега са събрани 45 873 лв и 5676 евро , трябват още 280 000 евро.
Кампанията „Локомат за България” продължава:
Дарителска сметка: Анелия Петрова Хохвартер „Локомат за България“
IBAN: BG60 UNCR 7000 1522 7289 49 (в Евро)

Няма коментари:

Публикуване на коментар