Translate

понеделник, 23 юли 2018 г.

Замъкът „Влюбен във вятъра” става арт сцена под открито небе


Това лято „Влюбен във вятъра” край Равадиново е домакин на няколко  уникални по рода си спектакли. Естественият декор на Замъка с приказен интериор го превръща в сцена под открито небе, на която се срещат най-изящните и атрактивни изкуства – балет, опера, фолклор и дори цирк.
В средата на юли, по инициатива на Георги Тумпалов – собственик на Замъка, тук започна международен фолклорен и цирков фестивал. Първата част на форума – песенен конкурс с участието на изпълнители от Украйна, се проведе на 14 юли. Гостите на Замъка станаха зрители на забележителните изпълнения на Фолклорен ансамбъл ''Перлина Петропавливки'' с участието на популярни певци, а в журито бяха изтъкнатите заслужили артисти на Украйна Инеш Кадиров - президент на Асоциацията на дейците на етническото изкуство, Любов Кузменко - водеща солистка при киевския Държавен театър и оперета и доцент от Киевския национален университет за култура и изкуство, Ирина Тарнавская – поет, композитор, директор на продуцентски център "Зорепад'' и Александър Мирошниченко - доцент в Националната академия по култура и изкуство.
Във втората част на фестивала „приказката” на Замъка ще се слее с магията на цирка. На 24 юли от 19 часа със спектакъла си „Кралски бал” тук ще гостуват талантливите артисти от младежкия цирк „Юность Киева”. Изпълнителите, на възраст между 8 и 15 години, са лауреати на международни състезания и конкурси. Някои от тях вече имат покани за участие в Цирк дьо Солей и в зимните представления на цирк „Балкански”. Акробати, каучук, жонгльори, еквилибристи, зрелищни номера, танци, забавления, каляски, коне, принцове и принцеси – младите артисти ще представят целия широк спектър от  грациозни, нестандартни и цветни сценични изпълнения. 
27 юли ще е ден за „високото” изкуство. Сред уникалната архитектура на Замъка ще оживее легендата за любовта между Радамес и Аида. В безсмъртната опера на Джудзепе Верди „Аида” ще участват оркестъра, хора и балета на Държавна опера – Бургас. Специално изграден декор на централния площад ще превърне „Влюбен във вятъра” в необичайна оперна сцена. Представлението ще започне в 21 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар