Translate

понеделник, 23 юли 2018 г.

Интерактивната платформа по предприемачество „Успех за всеки“ ще бъде въведена през януари 2019 гИнтерактивната платформа по предприемачество „Успех за всеки“ ще бъде въведена през януари 2019 г


Тя цели да преодолее липсата на инструменти за обучение по предприемачество на младежите и най-вече на тези от тях, които имат здравословни проблеми. Партньори на проекта са осем европейски организации, сред които е и Център за изследвания и анализи (ЦИА). Проектът „Успех за всеки“ е по програма „Еразъм +“ и е финансиран от Европейската комисия (ЕК).
Интерактивната платформа включва и игрови елементи, които да превърнат обучението в още по-интересно и полезно. Тя е разделена на няколко модула, в които обучаващите се ще преминат през стъпките за стартиране на успешен бизнес. Те ще си направят самооценка и ще преценят дали подобен тип начинание би било подходящо за тях чрез специално разработен въпросник. След преминаването му следва същинската част на обучението, където участниците ще се научат как се прави бизнес план, как се разработва стратегия за маркетинг и продажби и как се прави рекламна кампания.
Освен знанията, които обучаващите ще придобият от основните четири модула, те ще имат достъп и до допълнителни онлайн ресурси и видео-материали с предприемачи, част от които имат здравословни проблеми. Включилите се в програмата ще могат да обменят опит и мнение един с друг в платформата и ще имат възможността взаимно да се оценяват. 
В платформата ще има подходящи шрифтове и режими на четене, а цялото текстово съдържание се поддържа от синтезатор на реч. Видеоклиповете са със субтитри и транскрипция, а цялото съдържание се предлага на 4 езика – английски, френски, български и латвийски. В съответствие с държавата, от която са обучаващите се, има и правна, социална и икономическа информация, която да им помогне в развитието на техния бизнес.
Европейският проект „Успех за всеки“ е създаден с цел да помогне желаещите да се развиват, благодарение на достъп до знания, които ще им помогнат да създадат своя бизнес и да го развият. Повече информация за проекта може да бъде открита на http://success4allstudents.eu/bg/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар