Translate

вторник, 19 юни 2018 г.

Представители на най-голямата мотоорганизация в България Sofia Riders подкрепиха кръводарителската акция на ВМА


Тя бе организирана в Световния ден на кръводарителя – 14 юни.
Тази година кампанията е под мотото „Помисли за другите. Дари кръв. Сподели живот”.
На този ден трябва да благодарим на всички доброволни и безвъзмездни кръводарители, благодарение на които националната трансфузионна система успява да осигури болниците, респективно пациентите с кръв и кръвни биопродукти, коментира началникът на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА полк. проф. Румен Попов.
Той сподели, че през последните години в Кръвния център на ВМА прави впечатление една добра тенденция: Все повече млади хора идват да даряват кръв безвъзмездно - защото чувстват този акт, като необходимост. Бъдете живи и здрави. Благодаря на всички вас!
Често пъти даряваме в полза на някого. В групата на Sofia Riders редовно има призиви за кръводаряване в полза на някой пострадал моторист, роднина, близък и т.н.  Този път се опитваме да направим нещо в полза на всички, не за определен човек, коментира от своя страна Георги Боянов, представител на  мотоорганизацията.
Това е поредната кампания за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване, организирана от ВМА. Извън акцията, всеки желаещ да кръводари, може да го направи всеки ден, от 08.00 до 17.00 часа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар