Translate

четвъртък, 7 юни 2018 г.

За първи път деца и родители ще готвят заедно с шеф Манчев и шеф Шишков на кулинарен лагер на Lidl


Всички желаещи да се включат в кулинарното предизвикателство, могат да изпратят своята рецепта до 10 юни

Lidl България дава възможност на деца и родители да споделят своите кулинарни умения заедно с шеф Манчев и шеф Шишков в края на юни. За целта всички желаещи да готвят с изтъкнатите шеф готвачи, трябва да изпратят любимата, но и полезна рецепта на своето дете до 10 юни на www.lidl.bg/detskirecepti.
Авторите на 15-те най-добри рецепти – родители и деца, не само ще могат да се включат в специално организирания кулинарен лагер с шеф Манчев и шеф Шишков, но ще станат част и от първата кулинарна книга за деца на Lidl България.
Тя ще включва рецепти, подходящи за деца на възраст от 3 до 14 г., разработени от шеф Манчев и шеф Шишков, които родителите могат да използват в опитите си да осигурят балансирано хранене за своите деца. Консултант на целия проект е проф. д-р Веселка Дулева, национален консултант по хранене и диететика. Тя има грижата цялото съдържание на книгата да е съобразено с изискванията на пълноценното детско хранене, припомнят от компанията.
В тази връзка шеф Манчев сподели:
-Книгата, ще бъде готова през есента. Искаме да предложим рецепти, които са едновременно вкусни, полезни и привлекателни за децата. В същото време е нужно да са лесни за приготвяне, с което пък да улесним родителите и да им бъдем полезни. Най-хубавото обаче е, че в нея няма да има само наши рецепти, но и рецепти на родителите, защото те най-добре знаят кое е най-доброто за техните деца. Вече получихме доста рецепти, които показват колко изобретателни и ангажирани са родителите, за да осигурят балансирано хранене на децата си. За нас ще е истинско удоволствие да се срещнем с тези семейства и на живо по време на кулинарния лагер. За първи път правим нещо подобно и съм сигурен, че събитието ще бъде много емоционално и ще се превърне в истинско кулинарно изживяване за всички участници. В рецептите, които вече получаваме, виждаме наистина креативни идеи, не само в посока рецепти и съставки, но и по отношение на това как да ангажираме децата в кухнята и да прекараме пълноценно време заедно.
Събирането на рецепти от потребителите ще продължи до 10 юни на интернет страницата на инициативата www.lidl.bg/detskirecepti.

Няма коментари:

Публикуване на коментар