Translate

понеделник, 4 юни 2018 г.

Артвечер събра дипломати от цял свят в посолството на Мароко


Топдизайнерка избра Патриция Кирилова за лице на модната си колекция

Поетично-музикална вечер с кулминация ревю на мароканска мода събра дипломати от цял свят в резиденцията на Кралство Мароко в София. Посланиците на Испания, Чехия, Судан, Идонезия, както и гости от посолството на Турция аплодираха участниците в артистичното събитие.
Посолството на Кралство Мароко в Република България, фондация „Европа и светът“ и Мароканско-германската асоциация за култура и интеграция бяха организатори на Вечерта на мароканската поезия в резиденцията на Н.Пр. г-жа З акиа Ел Мидауи.
За първи път в България бяха представени стихове от марокански поети, преведени от арабски на български от г-н Хайри Хамдан, поет, писател и преводач, и от френски на български от г-жа Гергина Дворецка, поетеса и журналистка, председател на фондация „Европа и светът“.
Специални гости на вечерта бяха г-жа Надя Якин, мароканска поетеса и журналистка, г-жа Назиха Ал Мунтасир, мароканска поетеса и моден дизайнер, както и поетът и литературен критик Иван Христов, участник в Международен форум на поезията в мароканския град Сафи през март 2018 г.
В кулминацията на вечерта гостите аплодираха модното ревю на новата колекция от марокански кафтани на дизайнерката Назиха Ал Мунтасир, а за финал тя триумфално изведе за ръка влязлата в роля на модел журналистка и PR Патриция Кирилова, облечена с уникална сватбена рокля с воал с цветовете и символите на мароканското знаме.
В ревюто се включи и изследователката Мила Салахи, преводач от древни езици на Екип 2 Руните говорят, която дефилира с модерен дънков тоалет, нетипичен за мароканската традиция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар