Translate

неделя, 3 юни 2018 г.

Австрия, Дания и Унгария затягат законите си, свързани с подпомагане на имигранти


Австрийското коалиционно правителство представи планове за намаляване на плащанията за имигранти, включително бежанци, с което цели възпиране на новопристигналите. Основното плащане за обезщетения ще бъде ограничено до 563 евро на месец, което ще нарасне до сумата, получавана от австрийците в размер на 863 евро, ако преминат теста по немски. На имигрантите също така ще бъде забранено да претендират за такива обезщетения в продължение на 5 г.
„Основното правило, което ще въведем, е, че немският език ще се превърне в ключ към пълната минимална полза“, заяви на пресконференция в понеделник канцлерът консерватор Себастиян Курц. „Това означава, че всеки, който няма достатъчно езикови умения, няма да може да претендира за пълната минимална полза“, добави той.
Дания също обвърза помощите за имигранти с познаването на местния език и култура. В страната се въвежда задължително обучение по език, демокрация, равенство и християнски празници за деца от райони с имигрантско население. Ако децата не са записани за часовете, детските надбавки и помощи се губят. Програмата, договорена и с опозиционните партии, предвижда 25 часа обучение седмично от едногодишна възраст. Незападните имигранти са 8.7% от населението на Дания, което наброява близо 6 млн. души.
Междувременно унгарското правителство внесе проектозакон, който предвижда да се криминализира помощта за нелегалните имигранти, които искат убежище, съобщи Би Би Си. Ако бъде одобрен, законът ще постави извън закона отпечатването на листовки с информация за търсещите убежище, както и предлагането на правна помощ и храна и за това ще се лежи в затвора. Конституцията на страната също така ще бъде променена, за да се попречи на възможността страни от ЕС да прехвърлят бежанци в Унгария.


segabg.com
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар