Translate

четвъртък, 7 юни 2018 г.

УСБАЛО подобри финансовите си показатели


Университетската болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО) увеличи приходите си и намали задълженията си, показват цифрите за първото четиримесечие на 2018 г.
На 10.68 млн. лв. възлизат финансовите постъпления на лечебното заведение за първите четири месеца на тази година. Те са се увеличили с над 600 хил. лв. в сравнение със същия период на миналата. Над 90% от тях са по линия на НЗОК. Успоредно с увеличаването на приходите ръководството на болницата оптимизира и разходите му. Те са намалели с над 330 хил. лв. спрямо същия период на миналата година. Основният дял от тях – близо 40%, е за медикаменти, следвани от разходите за възнаграждения – около 20%.
Благодарение на повишаването на приходите и оптимизирането на разходите в УСБАЛО понижи и дълговете си. С над 1.7 млн. лв. по-малко са задълженията на болницата към различни доставчици в края на април тази година в сравнение със същия период на миналата. С 1 млн. лв. по-малко е и делът на просрочените й плащания. Най-голям дял  от тях отново е за медикаменти и консумативи.
Ръководството на УСБАЛО ще продължи политиката си за подобряване на икономическото и финансово състояние на лечебното заведение без това да бъде за сметка на качеството на медицинските грижи и пациентите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар