Translate

четвъртък, 7 юни 2018 г.

Откриването на болница „ВИТА“ събра в Поморие елита на отбраната


Водосвет за здраве и просперитет, вдигане знамето на лечебното заведение от гвардейските части на България, изпълнение на гвардейския оркестър и гръм от умалено черешово топче увековечиха исторически официалното откриване на черноморския клон на МБПЛР „ВИТА“. Лентата на държавната болница към Министерство на отбраната (МО) прерязаха военният министър и вицепремиер на България Красимир Каракачанов и управителят на „ВИТА“ полк. д-р Любомир Крантев.
В обзорно слово д-р Крантев обрисува как е заварил дарения от анхиалци на държавата морски имот и какво е свършено от неговия екип за възраждането на болницата.
В словото си той изрази дълбока благодарност към министъра на отбраната и цялото ръководство на МО за активната и твърда подкрепа, която са оказали за спасяването на „ВИТА“ от набезите на алчни местни и национални политици.
Военният министър поздрави управителя на "Вита", че е съумял само с 3 млн. лв. да ремонтира сградите и да пусне болницата в експлоатация.
След като прерязаха лентата на „ВИТА“ официалните гости и граждани на Поморие и Бургас разгледаха реновирното лечебно заведение.
Силно впечатление направи фотоекспозиция в един от коридорите, доказваща разрухата, в която е тънел Военният санаториум преди да бъде апортиран в активите на „ВИТА“.
Тържествената церемония по официалното откриване на черноморския клон на болница „ВИТА“ се превърна празник за Поморие, който завърши с концерт.
Събитието уважиха лично и зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, който награди с плакет колектива на лечебното заведение, председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание генерал Константин Попов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, директори на дирекции в Министерството на отбраната, народни представители, представители на синдикатите и военнопатриотичните съюзи и организации.
Министърът на отбраната възложи на Дирекция „Социална политика“ във военното министерство на фасадата на сградата на болницата в Поморие да бъде поставена паметна плоча, която да отбелязва нейната роля като място за лекуване на военноинвалидите и пострадалите във войните за национално обединение от началото на ХХ век.

Няма коментари:

Публикуване на коментар