Translate

понеделник, 11 юни 2018 г.

Какво да вземем в ръчния си багаж в самолета?


Преди полет задължително проверете ограниченията за ръчен багаж на авиокомпанията, които се намират както в секция „Багаж“ на сайта й, така и във Вашата резервация, на бордната Ви карта или електронния билет.
При повечето ниско тарифни авиокомпании, багажът трябва да бъде само един брой (не се позволява допълнителна дамска чанта, сак, плик, раница или чанта за лаптоп). При други авиокомпании освен стандартния куфар или раница се позволява още един брой по-малък ръчен багаж.
Въпреки, че изискванията за големина и тегло варират, най-строгите такива позволяват големина от 55х40х20 см и тегло от до 10 кг. Разбира се, при някои авиокомпании тези размери са по-малко ограничаващи и оставят на пътника свобода при опаковането.
Винаги взимайте ценни и чупливи вещи при себе си по време на полета. Това са бижута, ключове, пари, електроника, лекарства и документи. Освен да Ви спести притеснения за сигурността на чекирания багаж, този начин на опаковане ще Ви гарантира спокойствието, че всичко необходимо и ценно е у Вас, ако чекираният Ви багаж се изгуби или забави след полета.
Използвайте домашен кантар, за да проверите теглото на куфара си преди полета. А колкото се отнася до размера му – още при купуването на куфар или раница може да съобразите какъв обем ще Ви свърши работа за самолетни пътувания в бъдеще.
Принадлежности като крем, шампоан, гел, паста за зъби, лак за нокти, разтвор за лещи и други могат да бъдат пренасяни в ръчния багаж само, ако не надвишават 100 мл и ако се побират в прозрачна найлонова торбичка с общ обем 1 литър. Същото важи за безалкохолни напитки и течни храни, а алкохолните напитки са сред забранените за пренасяне субстанции в ръчния багаж.
Служителите на проверката за сигурност правят изключения за пренасяне на храна за бебета и лекарства, които са необходими на пътника по време на полета.






Няма коментари:

Публикуване на коментар