Translate

понеделник, 11 юни 2018 г.

Петър Стоянов пропуска „Сънят на Пилат” в Пловдив


Антонина Стоянова ще слуша оркестърът на Любка Биаджони от първия ред в Античния театър

Петър Стоянов, който присъства на световната премиера на симфоничното произведение „Сънят на Пилат” в зала Б”България” в София, с огромно съжаление ще пропусне представянето на творбата на Стефан Димитров в родния си град.  Президентът има неотложен ангажимент в странство, но съпругата му Антонина достойно ще представя семейството в Античния театър. Още повече, че нейната фондация „Ценности” е в основата на реализацията на проекта, финансиран частично от Националния фонд „Култура” и подпомогнат допълнително от Национален фонд „Култура”, BEGExpo, ДСК, Legal mediator.
На 13 юни от 21 часа пловдивските ценители на добрата музика ще могат да чуят напълно безплатно „Сънят на Пилат”, вдъхновен от „Майстора и Маргарита” на Булгаков.
Стефан Димитров пише произведението в продължение на четири години, но го обмисля четири десетилетия, когато за първи път прочита романа.
Оркестърът на Любка Биаджони „София Симфоникс”, заедно с хорът ще пътуват от София с всички инструменти. Внушителният керван от близо 100 души започва репетицията в Античния театър  в 16 часа.
За изпълнението на музикантите самият композитор признава, че са интерпретирали творбата му по неочакван за самия него начин като са й придали много по-голям емоционален заряд и неподозирани дълбочини.
Концертът е безплатен, тъй като е в рамките на Културната програма на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018.

Няма коментари:

Публикуване на коментар