Translate

вторник, 19 юни 2018 г.

95-годишен полковник-журналист с награда за цялостен принос


Посолството на Кралство Мароко и европейски митрополит - почетни гости на Медийните Оскари

Посолството на Кралство Мароко, начело с Н.Пр. г-жа Закиа Ел Мидауи, бе почетен гост на Годишните журналистически награди, съобщават организаторите от VIP Communication PR.
Нейно превъзходителство връчи голямата награда за цялостен принос журналистиката у нас - с бурни аплодисменти на сцената бе посрещнат 95-годишния главен редактор на в. "Истина" полк. Дянко Марков. Той е изявен антикомунист, човек на словото, автор на 5 книги, десетки интервюта, речи и статии. Убеден патриот. Бил е главен редактор на сп. „Един завет“ и вестник „Истина“. Бивш председател на Български демократичен форум - партия, основана през 90-та година. След 89-та година е депутат в няколко поредни парламента. Неотдавна полк. Дянко Марков бе поканен от евродепутатите Андрей Ковачев, Даниела Горчева и др. да говори в европарламента в Брюксел по темата - комунизмът и непреклонността на българския дух. 
Полк. Марков получи и специална награда от партньорите на събитието – Съюза на учените в България, секция ИСТОРИЯ, които издигнаха неговата номинация и обявиха учредяването на още една награда - "Ильо войвода" за най-родолюбиво издание.
Галерия Класика, която превърна залата на Военния клуб в галерия с картините на Лотрек и на стари български майстори, подари на полк.Марков картина от големия българския художник Димитър Лопарски - "Портрет на македонския войвода Пасковъ".
Любимците на зрителите - шоуто на НТВ "На кафе" и неговата дългогодишна водеща Гала, както и предавания на БНТ, Канал 3, BG on Air TV, телевизия БАЛКАНИКА и Военният Канал, водещи от БНР, журналисти от печатни и онлайн медии, бяха отличени от Осмото издание на Годишните награди за журналистика.
Събитието съвпадна с 12-ия рожден ден на организаторите - агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън, които представиха премиерно авторския филм на Ученическия парламент "ИСКАМ ДА ОСТАНА В БЪЛГАРИЯ", спонсориран от едноимената благотворителна кампания на агенцията.
Церемонията отличи и сериала "БезГранична вяра" - това е заглавието на най-новия документален филм, посветен на православните ни храмове зад граница. Той се осъществява от екипа на In LIFE TV с продуцент Западно и Средноевропейска Митрополия на Българската Православна църква. За първи път се показват храмовете и българските общности зад граница, техният уникален живот и мисия. Управляващите съдружници на ВИП Комюникейшън - Патриция Кирилова и Дончо Георгиев, посрещнаха специалните гости на събитието, сред които и Негово Високопреосвещенство Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, депутати, министри, представители на институциите, които връчиха наградите.
Със специалното съдействие на една от водещите строителни компании у нас - ВАЙДИН СТРОЙ. Галерия-музей Класика, Съюзът на учените в България и Съюзът на галеристите и изкуствоведите връчиха три картини на стари български майстори на номинираните от тях медии и жунралисти. Наградите бяха в категории общество, икономика, иновации, култура и изкуство. 
Звездата на българската естрада Джина Иванова от Трамвай № 5 и певицата Галиана Арсова поздравиха призьорите на събитието. Водещи на церемонията бяха журналистката и пи ар Патриция Кирилова и Георги Детелинов. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар