Translate

четвъртък, 14 юни 2018 г.

Нови възможности за сътрудничество между България и Русия в областта на медицината и фармацията обсъждат над 80 представители на бизнеса


В БТПП се проведе Българо-руският форум „Медицина и фармация – 2018“ . В него взеха участие председателят на парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика, заместник-министрите на здравеопазването и икономиката, секретарят по социални политики и здравеопазване на Президента на Р. България, представители на посолството и търговското представителство на Руската Федерация в България, ръководителите на търговско-промишлените палати на България и Руската Федерация. 
Новите възможности за сътрудничество между България и Русия в областта на медицината и фармацията се обсъдиха от над 80 представители на български и руски институции, професионални и търговски асоциации, и компании от двете страни.

В рамките на пленарната сесия, отношение по икономическите и инвестиционните аспекти на здравните политики вземат Изпълнителната агенция по лекарствата към Министъра на здравеопазването, Българската асоциация на търговците на медицински изделия, Българският фармацевтичен съюз, Българската агенция по инвестиции и Българската търговско-промишлена палата, а също Търговското представителство на РФ в България и Асоциацията на руските фармацевтични производители.
Събитието продължи с кръгла маса под надслов "Здравни политики - икономика и инвестиции в здравеопазването в контекста на българо-руските отношения", която бе модерирана от д-р Таня Андреева, министър на здравеопазването през периода 2013 - 2014 г. и д-р Виктор Дмитриев, генерален директор на Асоциацията на руските фармацевтични производители. Дискусиите се фокусират върху възможностите за взаимни вложения в здравеопазването и перспективите пред развитието на българо-руските взаимоотношения в здравната политика.   
„Санаторно-курортното лечение – оздравителен туризъм и рехабилитация“ е темата на втората кръгла маса. По време на нея ще бъдат представени водещи медицински центрове в българските курорти. Особено внимание ще бъде отделено и на рехабилитацията след професионални и спортни трамви. Участниците на форума ще обсъдят и възможностите за логистична и административна поддръжка в изграждането на болници за възстановяващо лечение и рехабилитация с руски инвестиции. От руска страна ще бъде представено и Санаторно-курортното лечение на Северен Кавказ. Модератори са Плумелина Мичева, изпълнителен директор на „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс“ ЕАД  и Лариса Карташова, президент на Пятигорска търговско-промишлена палата.
Събитието се организира по инициатива на Търговско-промишлената палата на Руската федерация съвместно с Българо-руската търговско-промишлена палата.











Няма коментари:

Публикуване на коментар